BitDefender – merită


„BitDefender are prezenţă directă în 7 ţări şi parteneri locali în alte 60. Lor li se adaugă peste 100 de distribuitori on-line. Produsul românesc este utilizat de peste 41 de milioane de clienţi din circa 180 de ţări, înregistrând o triplare a cifrei de afaceri în fiecare din ultimii 5 ani şi deţinând astăzi circa 1,5% din piaţa mondială de antivirus” (România liberă). Într-o altă ştire, de acum câteva zile, aceeaşi publicaţie anunţa: „Tehnologia românească antispam BitDefender a primit cea mai înaltă certificare posibilă, Checkmark Premium, din partea companiei britanice West Coast Labs, cea care deţine cel mai renumit laborator mondial specializat în analiza fenomenului spam”. Cu siguranţă BitDefender se numără printre acele produse care ne fac cinste la nivel internaţional.

Cred că piaţa reală a utilizatorilor acestei soluţii multipile de protecţie este mai mare de 41 de milioane, dacă este să îi luăm în considerare pe cei care folosesc de exemplu ilegal produsul. Cei care doresc să îl folosească fără să plătească au avut şi cred că mai au ocazia cumpărând revista CHIP, unde era (este?) inclusă o cheie de înregistrare valabilă o lună. Cumpărând revista lună de lună aveai (ai?) şi liniştea protecţiei. Eu am cumpărat un pachet cu mai multe licenţe BitDefender la sfârşitul anului 2006, profitând de o ofertă pe care am văzut-o prea târziu pentru a o mai semnala pe CNet.ro: până la 31.12.2006 cine a cumpărat licenţe pe un an, le-a primit pe doi ani. Dar ATENŢIE: BitDefender a hotărât să prelungească oferta specială până la 31.01.2007!!! Profitaţi de ea!

Şi dacă aţi rata oferta specială (citind acest articol după 31.01.2007), personal rămân la părerea că BitDefender este soluţia care merită să o luaţi în calcul. Mai întâi o precizare: pentru acest material, BitDefender nu mi-a făcut nici o ofertă specială, nu mi-a dat vreo licenţă gratuită, nici măcar o bomboană. Scriu din proprie convingere. Deci: de ce ar merita să vă cumpăraţi o licenţă BitDefender?

– de exemplu BidDefender Antivirus Plus 10, pe care l-am achiziţionat include Antivirus + Firewall + Antispam + Antispyware

– soluţiile gratuite, deşi pot fi bune, nu pot fi comparate – evident, nu? – cu soluţiile comerciale

– folosirea ilegală a unui antivirus înseamnă o continuă bătaie de cap, ţinând cont de exemplu că nu doar BitDefender ci şi Kaspersky şi alte soluţii „miros” în cele din urmă licenţele luate de pe torrente sau din alte surse ilegale şi mai devreme sau mai târziu expiră înainte de termenul iniţial

– BitDefender este mai ieftin decât majoritatea competitorilor, şi cei care îl bat la preţ o fac la doar câţiva euro

– pentru cei câţiva euro cu care aţi putea lua mai ieftin o soluţie de protecţie similară de la o altă firmă, puneţi în balanţă faptul că BitDefender are interfaţa în limba română şi dacă aveţi o problemă puteţi scrie un email în română sau da un telefon în România pentru lămuriri

– BitDefender nu există de ieri-alaltăieri, ci de 10 ani, având o reputaţie internaţională extraordinară

Desigur, ceea ce vă interesează este costul, nu? Prima întrebare ar fi ce soluţie să alegeţi? BitDefender Antivirus (30 euro) nu include firewall. În timp ce puteţi merge doar cu antivirus de la BitDefender şi firewall de la o altă firmă (de exemplu versiunea gratuită de la Zone Alarm), personal prefer soluţiile ce încorporează antivirusul şi firewall-ul într-un singur program (altfel, deşi nu este o sarcină imposibilă, trebuie să le faci ca soluţiile firmelor diferite să se „înţeleagă” bine între ele). BitDefender Antivirus Plus (45 euro) conţine şi firewall. BitDefender Internet Security (65 euro) include în plus control parental, care nu cred că interesează pe prea mulţi. De aceea recomandarea mea este BitDefender Antivirus Plus. Costul unei licenţe este de 45 euro. Dacă Google calculează bine, înseamnă 182 lei. Destul de mult. Dar dacă cumpăraţi 5 licenţe, preţul scade de la 45 euro la 30 euro! Cumpăraţi 10 licenţe şi preţul ajunge la 27 de euro, adică 110 lei. Un milion de lei vechi pentru linişte timp de un an (doi ani dacă acţionaţi cât este oferta specială)… nu merită??? Eu acţionând în perioada ofertei speciale, am primit licenţa pe doi ani. Cumpărând 17 licenţe pentru instituţia non-profit în care lucrez, ce a primit deci o reducere de 25%, am scos din buzunar cam 70RON pentru o licenţă pe doi ani: asta da afacere!

Închei aici invitându-vă să vă gândiţi serios la achiziţionarea unei licenţe BitDefender. Dacă este să cumpăraţi una, este cam scump, recunosc. Dar gândiţi-vă să vă uniţi cu nişte prieteni. Eu am avut nevoie de două licenţe în casă: probabil pentru a ajunge la 10 licenţe nu trebuie să găsiţi 10 prieteni, ci 6-7. După cum spuneam, la 10 licenţe pe un an, preţul pe licenţă vine cam 110 lei. Dacă acţionaţi luna aceasta, primiţi licenţa pe doi ani (deci 55 lei pe an). Chiar şi după expirarea ofertei merită să cumpăraţi pe doi ani. Cumpărând 10 licenţe pe doi ani, în condiţii normale, preţul licenţei este de 160 lei (şi nu 220 lei). Folosiţi calculatorul online oferit de BitDefender pentru a evalua tot felul de combinaţii şi alegeţi-o pe cea câştigătoare pentru Dvs. Şi nu uitaţi, anumite instituţii pot primi reduceri (25-35%).

Soluţii gratuite găsiţi în directorul nostru de programe: antiviruşi şi firewall-uri.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Parau Valer spune:

    Si eu am cumparat anul trecut (prin noiembrie)un pachet Bitdefender 9, … sunt foarte multumit de el.

  2. mihai spune:

    Licenta pe un an la Bitdefender pentru 3 utilizatori nu e cam mult, dar daca ne gandim la serviciile proaste oferite de Bitdefender e mult 170 lei. Trece virusi de el ceea ce nu trebuie si nu dezinfecteaza. Pt marirea utilizatorilor sa faca un antivirus care sa nu treaca virusi nu crezi testeza-l pe ceva virusat.

  3. radu.capan spune:

    Sunt experiente si experiente, e evident si nu se contrazic intre ele. Testele il indica pe Bitdefender in topul mondial al antivirusilor. Eu il folosesc de aproape 2 ani. In instituia unde lucrez il avem toti instalat, si nu a existat pana acum nici o bresa. Ceea ce nu inseamna ca este infailibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *