Fabrica de formulare web


Formularele sunt o parte esenţială a oricărui sit care doreşte o minimă activitate. Ele pot fi utile pentru o colecţionarea unor date (ex: comenzi) sau pentru a permite vizitatorilor să vă scrie (formular de contact). Cu PHP sau ASP şi ceva cunoştinţe nu este greu, dar ce ne facem dacă nu le avem? Putem apela la Fabrica de formulare!

Acest instrument online vă cere să definiţi Dvs formularul în HTML (o fac multe editoare HTML), iar el va genera corespunzător o serie de fişiere PHP care să facă fie transmiterea prin email fie salvarea într-o bază de date a celor scrise în formular! Aveţi pentru aceasta de parcurs unii paşi, dar uşori. În primul rând realizaţi local un fişier HTML cu formularul şi unul cu o pagină de mulţumire. Atenţie, la formular trebuie să fiţi meticuloşi cu ghilimelele (altfel va semnala eroare) şi să introduceţi un tag special.

Iată în continuare un exemplu de formular pe care l-am folosit ca test.

<b>Formular</b>
<form method=post action=prelucrare.php name=cartedeoaspeti>
<table width=100% align=center cellpadding=0 cellspacing=0 border=0>
<tr><td>Nume:</td><td><input type=”text” size=20 name=”nume”></td></tr>
<tr><td>Prenume:</td><td><input type=”text” size=20 name=”prenume”></td></tr>
<tr><td>Vârsta:</td><td><input type=”text” size=20 name=”varsta”></td></tr>
<tr><td>Comentariu:</td><td><textarea cols=40 rows=20 name=”comentariu”></textarea></td></tr>
<tr><td></td><td><input type=”submit” value=”Trimite”></td></tr>
<tr><td></td><td><wff:validation_errors/></td></tr>
</table>
</form>

În prima pagină de la WebFormFactory.com trebuie să indicaţi nişte lucruri. În primul rând sursa pentru moment nu poate fi decât un fişier HTML, deci nu aveţi ce alege la pasul 1. La pasul 2 (vedeţi captura de mai jos, stânga), alegeţi dacă datele doriţi să fie salvate într-o bază de date sau expediate prin email Dvs. La pasul 3 alegeţi limbajul de programare (PHP… una din versiuni). În fine, la pasul 4 indicaţi de pe calculatorul Dvs cele două fişiere HTML: formularul şi pagina de mulţumire. În fine, indicaţi numele folosit la formular şi apăsaţi butonul mare şi verde GO!

 

Veţi fi duşi la o a doua şi ultimă pagină (da, gata procesul, dacă e bine formularul; de aici Dvs mai trebuie să faceţi câte ceva), aşa cum puteţi vedea în imaginea de mai sus, dreapta. Descărcaţi o arhivă ZIP şi urmaţi instrucţiunile de pe ecran. Deşi puţin poate părea complicat, tot este mai simplu decât să învăţaţi PHP dacă nu vă trebuie. Pe scurt trebuie să editaţi un fişier de configurare (în care să indicaţi adresa de email, dacă doriţi expediţia datelor, dau datele de conectare la baza de date, dacă doriţi salvarea lor). Trebuie apoi să încărcaţi fişierele pe server (care, evident, trebuie să suporte PHP) şi să încărcaţi subdirectorul setup din directorul unde aţi publicat fişierele (acest pas este necesar doar dacă faceţi salvarea datelor într-o bază de date). Apoi puteţi folosi formularul generat de aplicaţie (vi se indică adresa lui)!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Alentin spune:

  Super !

 2. shumi spune:

  Pentru cei care nu vor sa se complice nici macar cu conceperea unui formular in html le recomand:
  http://www.formspring.com/ l-am folosit pentru inscrierea unor studenti la o aplicatie si s-a dovedit a fi de incredere.

 3. rus spune:

  Am o intrebare: cum salvez datele din formular in ceva si sa imi ramana akolo??

 4. Formulare Web spune:

  Form Spring e ok dar e in engleza si webformfactory la fel.

  Dezavantajul este ca mesajele de eroare sunt afisate in engleza, daca se face un formular in casa ca sa zic asa, mesajele de eroare pot fi in romana.

  De asemenea, sunt siteuri in romana care fac formulare, cum este formulareonline.ro care afiseaza si mesajele de eroare in romana.

  alt dezavantaj la webformfactory este ca conturile de gazduire gratuite ( gen 3x.ro sau 8k.ro ) nu ofera access la functia mail() in php de frica sa nu fie abuzata de spameri ( adica sa-si faca spamerii multe conturi gratuite, si apoi sa uploadeze scripturi si liste la care sa trimita spam ) asa ca trebuie folosit un site care sa si gasduiasca codul php

  in rest, articolul este interesant, chiar sunt ok formularele de la webformfactory daca e sa fie folosite pe siteuri cu gazduire platita


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *