RumShot – capturi cu stil


RumShot este un program gratuit, din categoria acelora care cu greu ai putea să crezi că vor rămâne mult timp aşa. În esenţă este un program pentru realizarea de capturi de ecran, cu o facilitate suplimentară: aceea de a crea simultan o versiune preview. Aceasta, de exemplu, poate să fie versiunea mai mică, clickabilă, a imaginii originale într-o pagină web. Dar aceste preview-uri sunt atât de efect încât pot fi folosite şi pentru a crea nişte reclame sau bannere sau alte elemente grafice pe web. Programul este la început (încă odată, mi-aş dori din inimă să rămână gratuit şi mai încolo), dar funcţional. Personal aş fi vrut ca aceste preview-uri să fie şi scalabile, dar probabil mi se va răspunde „flori nu vrei?”

Programul îl puteţi descărca de aici (incredibil de mic, 227KB). Neapărat descărcaţi şi temele de aici. După ce aţi lansat prima oară programul, în My Documents va apare un director Rumshot Themes: acolo despachetaţi arhiva cu teme. Capturile sunt puse automat în Rumshot Screenshots. Programul necesită puţină acomodare, dar nu sunt foarte mulţi parametri. Probabil în timp calea de salvare a capturilor va putea fi modificată. Probabil va accepta şi scalarea preview-urilor. Probabil se vor îmbunătăţi şi alte aspecte. Dar pentru moment eu mă declar oricum superîncântat de acest program. Iată mai jos variaţii de preview la acceaşi imagine iniţială. Le-am realizat, cu acest minunat program, în doar câteva minute!!! Nu arată bine?

Aici găsiţi indicaţii despre cum să vă creaţi propriile teme pentru preview-uri. Acestea sunt de fapt o arhivă ZIP un fişier PNG şi unul XML. Posibilităţile se extind şi probabil în timp va exista o comunitate ce va dezvolta zeci, sute de alte teme. Minunat!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Mircea spune:

  Exceptionala aplicatia. Am o problema pe care nu am reusit s-o rezolv. Dupa dezarhivarea temelor si schimbarea extensiilor din .rstheme in .zip cum se acceseaza? Temele cu extensiile .zip cat si dezarhivarile lor le-am pus in directorul din C:\My Documents.

  Succes mai departe si multumiri pt tot.

  Toate bune.

 2. radu.capan spune:

  Citez: „Many people got confused on how to use themes, actually this is a very easy step; all you have to do is to copy the .rstheme file to your Rumshot Themes folder, which can be found in My Documents. If you download more themes, you will have to restart rumshot so that it recognizes and loads the new themes.”

  Traducere aproximativă: Multora nu le este clar cum să folosească temele când de fapt este un pas foarte simplu; tot ce trebuie să faceţi este să copiaţi fişierul .rstheme în folderul Rumshot Themes, care se găseşte în My Documents. Dacă descărcaţi mai multe teme va trebui să reporniţi programul pentru ca să recunoască şi să încarce noile teme.”

  Cu alte cuvinte despachetaţi arhiva şi copiaţi fişierele cu pricina în directorul My Documents/Rumshot Themes, şi nu cum aţi descris mai sus. Reporniţi programul Rumshot dacă e lansat cumva.

 3. moroshan spune:

  Nici acum n-am reusit sa folosesc acest minunat program. Cred ca am urechile prea mari si (mi) le prind pe undeva, altfel chiar ca nu-mi explic… Ata ete!
  Multumim CNet. 😉


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *