Ce poate CD/DVD-ul? Dar unitatea de inscripţionat?


De regulă caracteristicile „inscripţionorului” (îi voi spune aşa ca să fie mai scurt) sunt trecute pe el, chiar pe banda de plastic pe care avem butonul de deschis/închis. Dar nu mereu. Şi aşa se nasc întrebări: citeşte sau şi scrie CD-uri? Scrie DVD-uri? Dacă da, de care? De regulă programele de ars CD/DVD-uri oferă astfel de indicaţii, dar poate nu toate. După cum am spus deja într-un material anterior, eu folosesc CDBurnerXP Pro, un program gratuit. Cu CTRL+R (Recorder, Recorder Information…) aflu informaţii despre inscripţionor.

După cum vedeţi mai sus, unitatea pe care o am poate citi şi scrie anumite tipuri de CD/DVD (marcate cu verde), iar altele nu (marcate cu roşu). Cu CTRL+I (Disc, Disc Information…) aflu informaţii despre CD/DVD. DVD-ul introdus în unitate este DVD-R, care este suportat de unitatea mea de inscripţionare, deci totul este OK. Similar probabil puteţi afla informaţii şi cu programele pe care le folosiţi Dvs, acum, pentru arderea CD-urilor şi DVD-urilor.

Dacă în meniu nu găsiţi astfel de opţiuni, puteţi apela la programe specializate. O opţiune gratuită este DVD Identifier. Acest program, acum la versiunea 5.0.1 şi „greu” cam de un mega, oferă informaţiile rapid, folosind o bază de date de informaţii actualizată online (de aceea are nevoie de conectare la internet). Captura de mai jos spune cam totul. În partea superioară aveţi o listă cu unităţile CD/DVD (în cazul meu una singură). Sub listă se află indicate facilităţile inscripţionorului. Cu gri, inactiv, este indicat ce nu suportă inscripţionorul, iar cu verde, activ, sunt evident facilităţile suportate. Mai jos în fereastră sunt informaţiile despre CD/DVD-uri. Introduceţi unul în unitate şi apăsaţi butonul Identify. Se va activa tabul corespunzător. Eu am introdus un DVD-R (ştiu pentru că scrie pe el, dar sunt şi discuri fără nici o indicaţie) şi s-a activat tabul DVD-R/-RW.

Dacă doriţi să aflaţi mai multe informaţii, vedeţi butonul More Info. Acesta vă va putea conduce la o pagină de pe situl VideoHelp.com, cu informaţii suplimentare. După cum vedeţi şi din captura de mai jos, puteţi afla rapid nişte opinii despre cât de bun (poor, mixed, good) este la inscripţionare sau redare un CD/DVD HP, sau LG, sau TDK, sau Memorex…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *