BlogJet 2.0 – bun, dar nu foarte bun


Săptămâna trecută BlogJet a făcut pasul cel mare ajungând la versiunea 2.0. Ce este BlogJet? Un program comercial 🙁 rusesc dedicat celor care scriu frecvent pe blog(uri). Chiar „the most popular blog client for Windows” nu aş afirma că este, dar oricum e un instrument util. Îl puteţi testa gratuit timp de 30 de zile, după care ar trebui să scoateţi din buzunar 40usd (105 RON estimează Google).

BlogJet este util pentru numeroase tipuri de bloguri: WordPress, TypePad, Movable Type, Blogger (sistemul vechi şi cel nou), MSN Spaces, Blogware, BlogHarbor, Squarespace, Drupal, Community Server ş.a. Adăugarea unui cont se face simplu, în cinci paşi, constând în principal din indicarea adresei blogului şi a datelor de conectare, programul deterctând singur sistemul de blog şi cerând eventual diverse informaţii particulare.

După configurare programul este deja gata să vă slujească în activitatea de bloger: nu mai trebuie să vă conectaţi în partea de back-end a blogului Dvs, ci puteţi scrie direct din program. După cum vedeţi din captura de mai jos editorul include cele necesare (formatarea textului, inserare de imagini, alegerea categoriilor, setarea datei postării ş.a.). În partea de jos-stânga aveţi posibilitatea vizualizării codului paginii, pentru un control mai exact. Ca mai toate instrumentele pentru bloguri, la comutarea unui text din MS Word preia tot „gunoiul” generat.

L-am testat câteva zile şi merge frumos. Pentru o opinie competentă ar fi trebuit să îl testez cu vreo 5-6 sisteme de blog: eu însă l-am testat doar pe bloguri WordPress. Sunt unele probleme (de exemplu în reîncărcarea ultimelor materiale, pentru o eventuală reeditare). De asemenea mi-ar fi plăcut un sistem mai bun de preluare a imaginilor prin clipboard, dar cam tot ce am să îi reproşez acestui program vine făcând inevitabil o comparaţie cu instrumentul de blog pe care îl folosesc acum (şi despre care voi scrie cândva).

În concluzie BlogJet 2.0 pare a fi un instrument deosebit de solid şi care îţi sporeşte plăcerea menţinerii unui blog, fără durerile de cap date de majoritatea editoarelor încorporate în CMS-uri. Nu este însă un instrument chiar de 10… Poate BlogJet 3.0 va fi. Domnilor ruşi, tot înainte căci direcţia este bună!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *