Firefox: identificare rapidă


În articolul Sfaturi pentru o navigare şi căutare rapidă, mai precis în partea a doua, am vorbit deja despre cât de utilă poate să fie adăugarea de cuvinte cheie (keywords) în Firefox (şi nu numai). Geektronica a publicat astăzi însă un truc extraordinar ce implică aceleaşi cuvinte cheie. Ce truc? El este aplicabil la orice pagină în care trebuie să introduceţi un nume de utilizator şi o parolă (pentru citirea poştei sau identificarea pe un forum, blog sau altceva). Cu ajutorul acestui truc puteţi scrie în bara de adrese ceva… dezvăluim imediat ce… care vă va duce direct la pagina de după logare, autentificându-vă direct.

Ce trebuie să faceţi? Să luăm exemplul lui Gigel care este membru al sitului nostru (să zicem că are numele de utilizator gigel şi parola mamamia). În respectivul formular de logare scrieţi numele de utilizator (nu săriţi acest pas) iar în câmpul cu parolă daţi click dreapta. Alegeţi Add a Keyword for this Search. În fereastra care apare, la Name scriem de exemplu Identificare la CNet, iar la Keyword scriem cnetl (am pus l ca să ştim că este de la logare). Gata!!! Acum vine surpriza. Când Gigel vrea să se identifice pe CNet.ro, până acum făcea:

1. încărca pagina cu formularul de identificare

2. îşi scria datele de identificare

3. apăsa pe butonul identificare

4. şi ajungea pe pagina următoare identificat

dar acum Gigel e mult mai rapid:

1. în bara de adrese (apăsaţi F6) scrie „cnetl mamamia” şi dă enter… este deja logat!

Da, aveţi dreptate, această metodă presupune scrierea parolei în alb (adică clară, neascunsă de steluţe), aşa că se va folosi doar când sunteţi singur în faţa calculatorului. Puteţi folosi această metodă pentru a vă autentifica la un cont de email, pe un forum sau ori unde trebuie să folosiţi frecvent parole. Minunată şi utilă şmecherie!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *