Google: paşi mici


În ultimele zile Google a făcut unele mici modificări, în principiu aşteptate, deci nimic surprizător. În primul rând, de acum câteva zile, când cauţi un clip video pe Google Video, rezultatele includ şi YouTube.com (YouTube a fost cumpărat de Google acum câteva luni). Pentru utilizator este mai comod acum: o căutare pe Google Video reuneşte acum rezultatele Google Video şi YouTube.

A doua modificare pare a fi mult mai recentă, de maxim 1-2 zile. Este vorba de pasul firesc al „conectării” a două servicii Google: GMail şi Writely. Aşa cum fişierele tip Excel, care vin ataşate la emailuri, pot fi deschise de mai multe luni în aplicaţia Spreadsheets, acum şi fişierele tip Word pot fi deschise similar în noul Writely. De fapt serviciile de „office” de la Google se numesc Docs & Spreadsheets, aşa că nu se mai cuvine să amintesc de Writely. Dacă primiţi un email cu un fişier Word (care nu include imagini sau formatări mai neobişnuite), veţi vedea o nouă opţiune în dreptul fişierului ataşat: Open as a Google document.

Rezultatul… fişierul este deschis direct în editorul Google. Poate fi modificat, salvat, exportat… ba chiar se poate lucra în echipă asupra lui.

Este îmbucurător să vedem că Google începe să se preocupe de mici finisări de mult timp aşteptate. Şi mai ales că începe să lege multiplele servicii acumulate în ultimii ani.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *