Zoho Notebook – în curând


Zoho reprezintă o suită de aplicaţii – aproape gen MS Office – dar online. Google, cu Docs & Spreadsheets mai are ceva până să concureze cu produsele echivalente Zoho, sau să îşi extindă paleta în mod similar. Acum Zoho anunţă lansarea unui produs pe care îl putem numi revoluţionar fără să stăm prea mult pe gânduri: Zoho Notebook. Iar dacă numele sugerează o asemănare cu Google Notebook, funcţionalităţile primului sunt mult mai multe.

Ce permite Zoho? Momentan este un proiect închis, la care au acces un număr redus de persoane. Dar autorii au avut măcar bună voinţa să ne pună la dispoziţie un clip video demonstrativ. În principiu notesul Zoho va putea avea pagini, iar în pagini se vor putea insera: documente text, calcule tabelare, imagini, sunete, videoclipuri, ba chiar se şi va putea desena cu anumite instrumente puse la dispoziţie. My Documents riscă să se multe online, nu? Avantajele păstrării online a unor astfel de informaţii sunt multe. În primul rând procesul de navigare va fi mai strâns legat de procesul de documentare (în loc de copiere între navigator şi MS Word, va fi o copiere între navigator şi navigator, într-un tab sursa, în altul destinaţia – şi nu mă refer neapărat la copy & paste, ci la instrumente dedicate). Dar mai important, orice material din notes va putea fi expus spre vizualizare în baza unor invitaţii, sau chiar editat în comun, cu persoane alese. După cum veţi vedea din demonstraţia de mai jos, Zoho se foloseşte şi de Skype pentru a face comunicarea mai operativă.

Zoho Notebook se anunţă a fi un instrument deosebit de interesant. Să sperăm că îl vom putea testa cu toţii cât mai rapid.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *