Microsoft are grijă (şi) de începători


Azi dimineaţă am observat pe Digg o semnalare interesantă: Microsoft a lansat un nou sit pentru începători în ale webului şi ale programării. Dacă este vorba de o ştire proaspătă sau doar de o semnalare proaspătă nu ştiu, nu am reuşit să aflu, dar am găsit interesantă pagina:

msdn.microsoft.com/vstudio/express/beginner/

img1

După cum am spus mai sus, The Beginner Developer Learning Center are o dublă orientare: Windows Development şi Web Development. Fiecare dintre aceste variante conţine trei seturi de lecţii (puteţi consulta planul lecţiilor). Temele sunt variate: de la HTML, CSS, JScript, la VB şi C#. Lecţiile sunt scrise ca pentru începători (le puteţi descărca în format PDF pentru tipărire sau urmărire offline) şi unele includ la final câte un material video, destul de lung, pentru ca să nu spuneţi că nu aţi auzit o voce de profesor ;). Există şi un Colţ al copiilor, unde se găsesc de exemplu două cărţi electronice, C# For Sharp Kids şi VB For Very Bright Kids, de fapt nişte arhive MSI care după instalare vă oferă o serie de fişiere Word şi programele din cadrul lecţiilor.

img2

Microsoft oferă şi cadrul pentru a urmări lecţiile şi pentru a exersa cele învăţate. Nu am descărcat programele, dar pe pagină spune clar FREE version. Probabil pentru că sunt versiuni din 2005? Dacă vă interesează să urmaţi cursurile pentru web, vedeţi Visual Web Developer 2005. Celelalte sunt orientate spre programarea de aplicaţii Windows.

img3

Toată această secţiune dedicată începătorilor pare excelentă, bine documentată, bine venită (şi gratuită!!!). Bravo Microsoft! Dragi elevi şi nu numai: navigare, descărcare şi învăţare cu spor!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *