Cele mai bune bloguri româneşti?


Iată că la a doua zi după terminare aflu şi eu: în România s-a desfăşurat o competiţie a celor mai bune bloguri româneşti! Aceasta dovedeşte că la unele capitole am carenţe mari de informare. Pe de altă parte, după alte experienţe personale, cu alte concursuri româneşti, nu sunt sigur că ar fi indicat să introducem CNet.ro într-o competiţie de bloguri, dar fiind că – poate este o experienţă subiectivă – impresia mea este că blogosfera românească este încă una dominată de imaturitate, vulgaritate, exhibiţionism… să mai continui? mai bine nu.

img

Vizitaţi deci RoBlogFest.ro pentru a afla câştigătorii competiţiei. Nu voi enumera câştigătorii la toate categoriile, ci doar pe cei din domeniul acoperit şi de noi: IT. Iată deci ce declară RoBlogFest (copiere 1:1):

Cel mai bun blog de tehnologie (cel mai web 2.0 sau p-acolo) – 479 Voturi

 • Arena IT – http://www.arenait.net/ | 11.06% / 53 Voturi
 • Cristian Mezei – http://www.seopedia.org/ | 7.51% / 36 Voturi
 • Kindablog – http://www.mihaidragan.ro/kindablog/ | 6.26% / 30 Voturi
 • Big Lazy Admin – http://big.lazyadmin.ro | 5.84% / 28 Voturi
 • Gadget Mania – http://www.gadgetmania.ro/ | 5.63% / 27 Voturi

Cel care mi-a atras atenţia cu adevărat a fost câştigătorul: Arena IT, al cărui RSS mi l-am şi adăugat spre consultare zilnică. M-am bucurat să văd motivaţiile lor, care se apropie de ale noastre: Care sunt scopurile noastre? Să adunăm la loc un entuziaştii ITului românesc (pentru acest lucru exista o comunitate) şi să aducem cele mai proaspete informaţii din IT şi ariile sale conexe precum şi articole de analiză dedicate produselor, tehnologiilor sau evenimentelor din această lume mereu nouă. Suntem o echipă tânără, dinamică şi bine pregătita. Nu scriem pentru faimă, bani sau trafic ci pentru că ne place, ne place ITul. (am citat din pagina de prezentare).

img1

Secţiunea centrală este Articole, captura de mai sus indicându-vă subcategoriile. Au şi un forum şi o secţiune mai aparte de wallpapere (maşini, filme…). Orientarea lor este mai mult spre news, previews, reviews, ceea ce noi aici nu prea facem, lăsând pe seama ştirilor de la CHIP.ro, de unde preluăm capetele de ştiri. Şi dacă ar exista o suprapunere de interese tot v-aş recomanda acest sit, ca de altfel orice alt sit care este făcut cu pasiune, entuziasm, mai ales când la mijloc nu sunt bani care să "motiveze". Felicitări deci Arena IT pentru câştigarea locului I la bloguri IT, iar pe Dvs, cititorii noştri cam nevorbăreţi, v-aş ruga să ne semnalaţi – în comentarii – alte bloguri IT româneşti pe care le consultaţi.

PS: Semnul de întrebare din titlu nu se doreşte a suna a desconsiderare, sau să jignească pe cineva. Nu pot însă să susţin ideea că ar fi cele mai bune bloguri necunoscând iniţiativa decât de astăzi, iar în plus 100, chiar 200 de voturi mi se pare că cu greu pot defini un „cel mai bun” blog. Dar mai bine rămân cu semnul de întrebare decât să mai continui.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

18 comentarii

 1. Darius spune:

  Multumim pentru recomandare si pentru felicitari.

 2. jürgen.toth spune:

  Blogurile enumerate mai sus ca exemplu sunt interesante si sper ca sa ramana si pe viitor asa. Eu am vizitat site-ul roblogfest.ro si am deschis si alte bloguri premiate. Si drept sa spun nu mi-au cam placut. In mod special blogurile personale sunt pline de limbaj obscen, vulgar si chiar violent. Sunt folosite niste exprimari penibile. Mi-am pus pe drept cred eu intrebarea: Cum de au putut aceste „site-uri” sa ajunga la un asemenea nivel? Cine le-a propus spre premiere, cine le-a votat? Pacat de cele cu bune intentii, ar trebui sa aiba curajul sa isi faca simtita prezenta, auzita vocea. Poate sunt prea „pudic”, numai ca daca as tine la obrazul meu, as da premiul inapoi. Cele cateva zeci de voturi sunt un pret prea mic pentru o constiinta curata. Pentru ce am scris e valabil: Exceptiile intaresc regula.

 3. gibi spune:

  Toate posturile sunt din martie. Chiar nu intereseaza pe nimeni subiectul?

 4. Tedybear spune:

  Interesant subiectul… de ce nu?

 5. Si eu as vrea ca blogurile mele (vreo 6 la numar) sa fie cele mai bune. Insa mizez pe BlogulSufletelor si pe OrizontExpres (ambele de profil, unul social si pe teme de suflet, celalalt ca pagina de stiri online) ca de site nu am bani, nu am functie si nici relatii ca sa castig bani. Sunt un jurnalist local amarat dar INDEPENDENT, de aia sunt amarat. Scuze, vroiam sa zic si eu 3 vorbe… sper ca nu am deranjat…

 6. Marian spune:

  @ Melicovici Adrian : Dar nu functioneaza nici unul din ele 😐
  Eram curios ce ai pe acolo ..

 7. bine spune:

  Voi faceti misto cu blogurile. Ati vazut care e cel mai bun blog? Cine a votat pt el?

 8. Dan spune:

  Sunt convins ca exista multe alte bloguri interesante, dar care dintr-un motiv sau altul nu au participat sau nu participa in astfel de „competitii” …

 9. jocuri noi spune:

  De unde se stie care e mai bun?

 10. Dan spune:

  Eu de exemplu nu am participat niciodata la vreo competitie cu blogul pe care-l am, desi daca ar fi sa ma iau dupa traficul care-l am pe blog (intre 1800 si 12000 de vizitatori unici pe zi), nu e tocmai de aruncat …

 11. George spune:

  Numarul acela mic de voturi nu arata calitatea blogului. Cu cativa prieteni orice blog stargea 30 de voturi.

 12. TNS spune:

  Calitatea blogului este data de contentu’ de calitate postat.

 13. Numarul de vizitatori determina calitatea blogului.

 14. Ady spune:

  Nu determina nici o calitate.

 15. Comenzi Pizza spune:

  Nu cred ca numarul de vizite determina calitatea blogului. Mai degraba calitatea vzitatorilor.

 16. andrei spune:

  Foarte interesanta lista de bloguri, pacat ca din martie nu a mai fost prea multa lume interesata de postul asta.

 17. Picaso spune:

  Super informatie.

 18. adistar spune:

  Calitatea este greu de apreciat… poate doar cu cat sta mai mult pe blog cu atat citeste mai greu… Deci: calitate slaba:))… (glumesc desigur) ramane de vazut pe viitor… Cine o sa aiba cei mai multi vizitatori, inseamna ca este bun!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *