Simulator de meniu Vista


Vista Start menu Emulator este un proiect care vă poate da o idee despre cum arată şi funcţionează un meniu Vista spre deosebire de unul XP (aplicabil dacă aveţi XP SP2). Vizitând legătura indicată la început puteţi descărca o arhivă în care veţi găsi programul, şi un fişier XML. Nu este nimic de instalat: despachetaţi şi lansaţi executabilul. Undeva pe ecran va apare un cerc, din păcate cam inestetic pe fond alb sau negru – cel mai bine merge pe gri.

img5img7

Apăsaţi butonul şi veţi vedea că în locul meniului Start apare un meniu gen Vista. Proiectul – după adresa sitului pare a fi unul unguresc – este încă foarte la început. Mi-e greu să îl numesc practic acum, dar oferă o idee oricum despre Vista şi promite să fie mai performant în viitor. Pentru moment, simulatorul de meniu copiază funcţia de căutare între elementele din meniul Start->Programs. Mai are însă până să ofere puterea noului meniu Vista.

Dând click dreapta pe cercul cu logoul Vista veţi avea acces la nişte minime configurări (de exemplu transparenţa sau lansarea programului deodată cu sistemul de operare). Ar fi excelent să poată înlocui actualul buton Start al Windowsului XP şi să fie la fel de performant ca originalul pe care încearcă să îl copieze. Rămâne să vedem cum va evolua acest proiect.

img8

Dacă vizitaţi situl proiectului veţi vedea programul în acţiune – secţiunea screenshots – dar folosindu-se o temă Vista, probabil cu Windows Blinds. Integrarea este desigur mai reuşită aşa.

via CybernetNews


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *