WordPress: formulare de contact


WordPress, odată instalat, nu are decât câteva pluginuri preinstalate, printre care nu se numără şi unul pentru o pagină de contact. Şi ce sit există fără pagină de contact? Desigur, aţi putea să indicaţi o adresă de email, eventual ca imagine: este o metodă relativ simplă şi sigură. Motoarele de spam nu pot prinde adresa Dvs de email, iar cine vă scrie trebuie să o facă de pe o adresă de email, deci aveţi un capăt de aţă dacă doriţi să daţi de el. Şi totuşi, un formular de contact este mai elegant: cineva care se grăbeşte s-ar putea să nu vă mai scrie ceva important dacă nu are un formular la îndemână, pentru că altfel înseamnă să se logheze la contul lui de email şi să vă scrie.

img1

Noi folosim la CNet, pentru pagina de contact, pluginul Holler, acum la versiunea 0.8. Deşi neactualizat de mult timp, merge bine şi cu ultima versiune WP, 2.1.2. Configurarea este uşoară (pentru a-l "româniza" va trebui să faceţi mici editări în fişierele pluginului) şi oferă nişte lucruri elementare: destinatarul poate fi ales dintr-o listă; nu permite trimiterea formularului necompletat; vizitatorul îşi poate trimite o copie; şi în plus pluginul foloseşte ceva Ajax pentru trimiterea emailului fără reîncărcarea paginii.

Un alt plugin, mai cunoscut chiar, este Contact Form ][. Acesta este ceva mai elegant, permiţând ca unele setări să fie făcute prin interfaţa de administrare WP şi nu editând fişiere PHP. Iată pagina de configurare. (Dacă reţin bine, eu nu am folosit acest plugin pentru că permite un singur destinatar.)

img2

În fine, v-aş mai recomanda să vedeţi LiveContact, un plugin cu mai mult Ajax. Puteţi testa live aici, ideea fiind pe scurt următoarea: folosind Ajax, formularul verifică live completarea formularului. Dacă un câmp a fost completat, nu oricum ci corect, bulina lui şi fundalul devine verde (adică OK), altfel este roşu (nu e bine). Vedeţi că deşi am scris ioan@p câmpul de email nu devine verde, nefiind o adresă de email validă. În plus acest plugin crează o previzualizare a emailului care va fi trimis. Vedeţi jos de tot.

img3

Desigur, există numeroase pluginuri pentru formulare de contact. Vizitaţi resursele de pluginuri WP pentru alte variante sau, dacă v-a plăcut unul de mai sus, testaţi-l şi folosiţi-l.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    O alternativa simpla si dupa cum se lauda „cea mai draguta” (chestie de gusturi) este cea realizata cu efecte AJAX si oferita aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *