Câteva aplicaţii la Google Maps


Google Maps este una dintre diversele aplicaţii şi direcţii de dezvoltare a gigantului Google. Aplicaţiile devin tot mai numeroase: recent de pe aceste hărţi şoferii (din SUA… mai e până să ajungă la români) pot să afle nivelul de aglomeraţie pe diferite artere principale. Ieri scriam despre cum Google Maps i-a fost de ajutor unui arheolog să descopere un castel scufundat sub ape. Astăzi vă invit să mai discutăm puţin despre aplicaţii ce se bazează pe Google Maps. Deci: click pe IP-Address.com.

img

În caz că nu ştiam, acest sit îmi spune unde mă aflu pe hartă, folosind desigur Google Maps. Estimarea este destul de bună, atât că eu stau chiar în Cluj, nu în Chinteni cum indică în tabelul de mai sus. Dar probabil că nu doriţi să ştiţi informaţii despre Dvs, ci despre alţii. Ajunge să le ştiţi adresa IP. Să luăm un exemplu (fictiv): am primit un email de la un prieten şi acesta îmi spune "salutări din Australia!" Dacă mă uit în header-ul emailului găsesc pe undeva şi o adresă de IP de la expeditor. Oare este din Australia? Pot verifica cu situl de mai sus sau cu GeoTool. Surpriză: adresa de IP este din Reşiţa, România, nici gând Australia. Desigur, puteţi găsi aplicări mai inteligente decât cea sugerată de mine, precum depistarea unui hacker sau altele.

img1

Să vedem alte aplicaţii bazate pe Google Apps. Aseară am nimerit peste situl BibleMap.org, care se foloseşte de Google Maps pentru localizarea pe hartă a localităţilor pomenite în Biblie. După cum vedeţi, puteţi alege orice capitol din Sfânt Scriptură, iar numele de localităţi sunt evidenţiate şi clickabile. Am dat click pe Damasc şi am aflat unde este pe hartă, câteva cuvinte despre localitate (din International Standard Encyclopedia) şi de câte ori apare numele localităţii în Biblie. Pentru cei care cred că Scriptura prezintă poveşti de adormit copii, BibleMap le oferă o vizită virtuală pe la locurile cu relevanţă pentru istoria mântuirii.

img2

Şi acum o întrebare: oare este greu să faci o aplicaţie cu Google Maps? Daţi pagina…


Pagini: 1 2

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. doru spune:

  Sincer, e super!
  Sunt prima oara pe Google Earth si mi se pare grozav, sa vezi cam tot ce se intampla!
  Poate mai ai ceva noutati…
  Mersi, Doru

 2. Sorin Agrigoroaei spune:

  Este de-a dreptul jenant ca un program care se respecta sa aibe o harta asa de slaba pentru Romania, in modul „Map”. Si pe modul „Sattelite”, ca de altfel in Google Earth, imaginea nu este chiar atit de grozava. Ca si comparatie mergeti la tarile vecine, si rezolutia este mult mai buna. Revenind la modul „Map”, Romania este un teritoriu alb, acoperit doar de citeva orase, fara strazi, fara nimic altceva. Vi se pare normal??!!!

 3. radu.capan spune:

  Nu, nu mi se pare normal. Astept momentul sa nu mai aratam ca zonele neexplorate din hartile de acum sute de ani 🙂 .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *