BlockPosters.com: tipăriţi-vă propriul poster!


Poate că sunteţi student şi doriţi să vă faceţi un poster lângă pat (să acoperiţi o gaură din perete?). Poate că sunteţi un părinte mândru care vrea să facă un poster mare cu fetiţa. Sau cine ştie ce alte motivaţii mai pot fi. Iată o soluţie: BlockPosters.com! Două exemple de postere făcute cu această web-aplicaţie (iar dacă doriţi să vedeţi mai multe mergeţi aici):

img

Presupunând că v-am captat atenţia să vedem rapid cum vă puteţi face un poster singuri. Aveţi evident nevoie de o imprimantă, sau puteţi apela la o firmă pentru listare (desigur, dacă apelaţi la o firmă profesionistă puteţi să îi daţi imaginea întreagă şi vă costă mai scump dar aţi terminat treaba). BlockPosters vă ajută prin "felierea" imaginii în pagini A4. În semn de recunoştinţă unii şi-au fotografiat posterele şi veţi vedea acolo exemple de postere late şi de doi metri scoase dintr-un deget de imagine (ex. cel care spune că şi-a făcut posterul dintr-o captură dintr-un trailer). Dacă porniţi de la imagini mici desigur detaliile vor fi mai "pătrăţoase" dar s-ar putea ca aspectul să fie aşa mai interesant 😉 . BlockPosters impune o limită de 1MB pentru fotografia iniţială, suficient într-un test făcut de mine pentru o fotografie de 2592×1944 pixeli! În primul pas încărcaţi imaginea. În al doilea stabiliţi în câte foi A4 să fie împărţit: pentru aceasta daţi click pe săgeţile roşii de lângă textul pages wide (adică pagini lăţime). Eu am pus 6, ceea ce s-ar traduce în 1,2 metri lăţime. Puteţi pune cum doriţi Dvs, precum şi seta Portrait sau Landscape pentru orientarea foii.

img1

După ce aţi ales cât de mare să fie posterul, daţi click pe Continue şi… gata! Veţi avea un fişier PDF pe care îl puteţi salva şi tipări. Atenţie la consumul de cerneală şi la tipul de tipăritură (dacă doriţi să aveţi un poster alb-negru fie convertiţi iniţial imaginea în alb-negru, fie la tipar sunteţi atent să modificaţi setarea pentru a nu tipări color). După ce aţi tipărit puteţi pune foile una lângă alta aşa cum sunt (banda albă crează un efect interesant, a se vedea în exemplul cu fetiţa), fie le puteţi lipi cu exactitate, peste marginea albă.

img2

Dacă porniţi de la o imagine mai mică, paginile A4 vor fi pătrăţoase, dar gândiţi-vă că le veţi asambla într-un poster pe perete, care, prin definiţie, se admiră de la distanţă. Credeţi că uriaşele afişe stradale privite îndeaproape nu sunt tot pătrăţoase?

Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Oana spune:

    Buna. As dori sa imi fac un poster on line dar nu stiu cum. Ma puteti ajuta va rog?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *