Cum să desenezi un cap


Anul trecut recomandam DrawSpace.com celor care doresc să înveţe să deseneze profesionist. Numărul de lecturi la respectiva semnalare pare a fi un argument în favoarea unor astfel de articole. Revin deci astăzi cu un nou material despre cum să desenăm: de data aceasta How do draw a head (Cum să desenezi un cap). Este vorba de o lecţie gratuită oferită de Academy of Art University.

img35

Lecţia se desfăşoară pe mai multe capitole, fiind o animaţie flash însoţită de comentariul unui… profesor. Am urmărit fascinat toate capitolele, care încep de la lucruri elementare precum alegerea hârtiei şi creioanelor (nu am ştiut până astăzi ce înseamnă codul cu H şi cu B de pe creioane… acum m-am luminat), continuă cu desluşirea proporţiilor unui cap, trecând apoi la desenarea unor trăsături mai concrete (nas, ochi). Totul în materiale audio şi video scurte şi clare. Şi dacă puteţi parcurge lecţia într-o jumătate de oră, pentru a pune în practică cele explicate e nevoie cu siguranţă de ore, zile, săptămâni…

La final ar trebui să ştiţi desena nu doar un cap văzut din faţă, ci şi din alte unghiuri, precum şi surprinde diverse expresii ale feţei. Există în ultima lecţie un instrument care ilustrează schimbarea trăsăturilor feţei în funcţie de ceea ce simte subiectul (pe verticală), putând face treptat tranziţia de la schiţă la fotografie (pe orizontală). În fine, există şi o galerie de portrete realizate de diverşi studenţi, care pot constitui modele, exemple, surse de inspiraţie.

img36

Dacă până acum aţi desenat capetele ca un cerc cu două cercuri mai mici în interior şi două linii pe post de nas şi gură… ei bine, treceţi la clasă. Ora începe (când doriţi Dvs).

img38


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. alexandru spune:

    Imi dati un sait in care pot sa desenez?

  2. mihaela spune:

    Aaaa!

  3. raluca spune:

    Da… sunt multe site-uri pentru desenat. Unul pe care il folosesc eu cel mai des este Desenatori.ro. Il recomand tuturor. Mai este si RateMyDrawings.com… 😉


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *