Adobe Photoshop: shortcuts


Am mai spus şi voi mai tot spune: cine vrea operativitate maximă în lucrul cu calculatorul trebuie să uite de mouse. Puneţi în balanţă timpul pentru a apăsa CTRL+S cu timpul de deplasare a cursorului pe butonul cu salvare (discheta în MS Word, ca exemplu) din bara de instrumente. Aceeaşi situaţie în orice aplicaţie. De aceea aplicaţiile profesioniste includ nu doar shortcut-uri predefinite ci şi dau posibilitatea schimbării celor existente, respectiv a adăugării unor scurtături noi.

Adobe Evangelists - Photoshop CS2 PDFs

Pentru Photoshop am găsit la această adresă o listă de versiuni (de la CS2 până înapoi în timp la versiunea 5), pentru fiecare fiind furnizat un fişier PDF cu keyboard shortcuts. Uşor de tipărit şi de pus lângă monitor dacă folosiţi zi de zi Photoshop. Dacă doriţi să umblaţi la shortcut-uri (adăugând sau modificând ce există), apăsaţi ALT+SHIFT+CTRL+K (sau cu mouse-ul mergeţi în meniul Edit şi alegeţi jos de tot opţiunea Keyboard Shortcuts). Va apare o fereastră ca mai jos. Important: dacă programul mai este folosit – pe acelaşi calculator deci – şi de altcineva, este recomandabil să vă salvaţi modificările într-un fel de profil propriu (vedeţi discheta cu săgeată în jos), pentru ca acel altcineva să nu aibă surprize când apasă combinaţiile de el ştiute.

img24

De exemplu eu mi-am setat F12 pentru Save for Web. Pentru aceasta am şters înainte F12 de la Revert. Vedeţi mai sus butoanele care permit adăugarea sau ştergerea unor shortcut-uri, precum şi revenirea la valorile implicite. Din a doua listă derulantă (Shortcuts For) puteţi alege de exemplu Tools pentru a modifica (sau pur şi simplu pentru a afla) shortcut-urile instrumentelor uzuale. Încercaţi să uitaţi de mouse şi veţi vedea cât timp câştigaţi. Mouse-ul este util pentru… ceea ce nu se poate face din taste.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *