FeedRinse spală RSS-urile


Atât cât se înţelege din imaginea micşorată de mai jos, iată logica serviciului FeedRinse: se ia una bucată feed RSS (de fapt oricâte) plin cu impurităţi (adică lucruri ce nu vă interesează); se spală de toată murdăria (definindu-se ce e murdăria); şi se obţine un RSS curat (adică doar cu lucrurile care vă interesează). Simpatic, nu? Pentru cei care urmăresc zi de zi sute de fluxuri RSS, FeedRinse este o comoară. Serviciul a fost o vreme comercial, dar din toamna anului trecut diversele pachete s-au unificat într-unul singur gratuit.

img22

Puteţi folosi cu FeedRinse oricâte feed-uri, aplica maxim 500 de filtre şi grupa în maxim 5 canale. Deoarece puteţi să scoateţi RSS-ul modificat pentru orice RSS adăugat, limitatea la canale este aproape irelevantă. Înainte de a-l vedea la treabă să lămurim la ce ar fi util, pentru a preîntâmpina o întrebare pe care presupun că şi-o pun mulţi. Că urmăriţi sute de RSS-uri, sau doar câteva, FeedRinse poate fi util. Să ne imaginăm că urmăriţi prin RSS un sit de torrente (vai, vai). Acesta oferă un flux doar pentru filme, dar acolo sunt de toate calităţile. Dvs sunteţi pretenţios şi atunci cu FeedRinse "spălaţi" fluxul original de toate elementele care nu au în titlu "dvdrip". Şi uite aşa aveţi un nou flux RSS care vă semnalează doar filmele de calitate dvd. Un alt exemplu: aţi descoperit că pe CNet.ro se scrie despre Google. Nu vă interesează nici un alt material (păcat). "Spălaţi" fluxul nostru astfel ca să rămână doar articolele ce au în titlu sau în conţinut cuvântul "Google". Un al treilea exemplu. Urmăriţi un blog celebru (TechCrunch) şi vă plac doar articolele unuia dintre autori (Michael Arrington): cu FeedRinse puteţi "spăla" feed-ul originar de articolele ce nu sunt scrise de Michael. Şi exemplele pot continua. FeedRinse este instrumentul care vă ajută să fiţi selectiv!

În imaginea următoare am încercat să surprind paşii. Mai întâi nu aveţi nimic definit, doar o invitaţie: Let’s get started. Ignoraţi faptul că scrie despre o limită de 5 feeds: de fapt vrea să scrie 5 channels, dar au greşit (repet: puteţi adăuga oricâte feed-uri). Am adăugat în pasul doi fluxul de la CNet.ro. În pasul 3 mi s-a spus că a fost adăugat cu succes şi a apărut un buton verde pe care scrie Setup rules. Am dat click şi am definit două reguli: permite în fluxul final doar articolele în care, fie în titlu fie în conţinut, apare cuvântul Google. Dar regulile pot fi mai multe şi mai complexe. Pot alege autorul sau tagurile articolului. Condiţia poate fi formulată în ambele forme: "permite articolele care…" sau "exclude articolele care…".

img23

După ce aţi salvat regulile puteţi deja să folosiţi fluxul RSS modificat. Puteţi să faceţi modificări la mai multe fluxuri şi să le uniţi într-un canal (channel), aici fiind din păcate limitatea de 5. Iarăşi un exemplu: luaţi fluxurile RSS de la 10 situri cu torrente, puneţi la fiecare regula ca în titlu să fie "dvdrip" şi uniţi apoi totul într-un singur canal, adică într-un singur flux RSS. Urmărind acest feed veţi afla când apare un film dvdrip pe oricare dintre situri ar apare. Cu siguranţă o economie de timp şi o situaţie mai "curată" la fluxuri (în loc de 10 urmăriţi 1).

Există tot mai multe servicii care jonglează cu fluxuri RSS şi le vom prezenta cu alte ocazii. Dacă tot nu folosiţi RSS e timpul să vă gândiţi serios dacă nu ar fi momentul. În loc să vizitaţi zi de zi aceleaşi situri pentru a vedea dacă a apărut ceva nou, este mult mai simplu să urmăriţi RSS-urile. Iată, FeedRinse vine şi mai mult în ajutor, prin selecţia de conţinut ce o oferă.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *