Ascultă muzică de pe Sideload.com


Este o zi frumoasă! Mi-o confirmă şi U2, pe care îi ascult acum de pe situl Sideload.com. Dacă intraţi pe acest sit veţi găsi multă muzică ce poate fi ascultată direct online. Desigur, prima problemă care apare este: legal sau nu? Sideload pretinde că da. Pretinde că sunt reunite piese mp3 oferite gratuit pe internet (dar ştim că nu tot ce zboară se mănâncă, nu tot ce este pe internet înseamnă că este gratuit). Într-adevăr, unele piese sunt oferte promoţionale (de exemplu piese ale lui James Blunt – sunt chiar de pe situl lui). Mă îndoiesc însă că toate, absolut toate ar fi reunite din surse legale. Probabil majoritatea? Problema este însă în fond a lor (cer să fie notificaţi de existenţa unor piese acoperite de legile de autor).

img25

OK. Trecând de complicaţiunile legale să vedem ce oferă Sideload. Multă muzică: puteţi căuta după numele artistului sau al melodiei, după cum puteţi şi să folosiţi indexul alfabetic aflat şi sus şi jos în fiecare pagină. După cum explică şi imaginea de mai sus, în dreptul fiecărei piese există un buton cu fundal verde: evident, dând click pe el veţi putea asculta respectiva piesă. Mi s-a întâmplat însă uneori să nu meargă (probabil piesa a dispărut de la respectiva locaţie între timp). Dacă daţi click dreapta pe butonul verde şi copiaţi legătura, în ea veţi găsi link direct spre piesa mp3 😉 .

Altceva ce mai puteţi face cu Sideload? Dacă vă înregistraţi puteţi folosi al doilea buton, cel cu fond albastru închis pe care scrie SL. Puteţi în mod gratuit să vă deschideţi un cont unde să vă salvaţi piesele care vă plac. Da, salvarea e pur online, de la locaţia originală într-o altă locaţie, sau poate doar un index de legături, nu ştiu. În prima variantă înseamnă că piesele rămân acolo chiar dacă dispar de la locaţia originală. În a doua variantă… nu. Iniţial am crezut că contul free este limitat la 10MB în total. Acolo scrie însă Store music files up to 10MB each. Hmmm… adică oricâte piese sub 10MB (păi cam toate piesele mp3 sunt sub 10MB)? Este doar unul din mai multe lucruri ce mie nu mi s-au părut tocmai clar explicate.

img26

Imaginea de mai sus vă prezintă Locker-ul în care vă puteţi salva piesele favorite. Poate fi pe o pagină întreagă (captura din stângă), sau "scos" ca pop-up page (captura din dreapta). Dacă îl folosiţi ca pop-up puteţi să vă continuaţi navigarea şi să ascultaţi muzică între timp. Deci… audiţie plăcută! Este o zi frumoasă!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *