(Câte ceva despre) Pluginuri şi teme WP


Materialul acesta este mai degrabă o laconică informare. Săptămâna trecută WordPress.org a lansat în sfârşit o secţiune mai serioasă dedicată pluginurilor WP. Există pe internet cu miile, multe grupate în directoare mai faimoase sau nu, dar acum situl oficial oferă posibilitatea existenţei unui director (semi)oficial. Pentru moment nu sunt foarte multe: fie pentru că sunt la început, fie pentru că sunt selectivi (aş prefera această variantă). M-am uitat zilele acestea prin directoarele de pluginuri şi multe conţin pluginuri neactualizate de la WP 1.5 de exemplu (actualmente s-a ajuns la versiunea 2.1, iar trecerea la 2.0 a fost una cu schimbări importante). Gata primul subiect!

img5

Trecem la al doilea! Trebuind să pun pe picioare un alt sit în WordPress am căutat nişte teme. Am pornit ca de obicei de la acest director de teme, descoperind că lucrurile nu s-au schimbat: într-o mare de teme de un gust îndoielnic mai găseşti din când în când câte una măcar elegantă dacă nu extraordinară. Iată o temă care are cel puţin antetul cât de cât original, în rest putând să fie cam simplistă pentru unele gusturi. Cel mai bine este să o vedeţi în acţiune (descărcare).

img6

Mai semnalez două teme ceva mai pătrăţoase (în special a doua). Vedeţi în acţiune prima temă (descărcare) şi a doua (descărcare).

img7

O temă care mi-a plăcut mult este următoarea. O puteţi vedea în acţiune (descărcare).

img8

Am găsit şi două teme surori… poate pentru firi romantice? Vedeţi prima (descărcare) şi a doua (descărcare).

img9

În fine, am lăsat la final două teme care au ceva special la capitolul funcţionalitate. Prima (descărcare) include un meniu pe două nivele, lucru mai rar la teme WP. Desigur, vă puteţi adăuga Dvs, poate unul mai bun (şi chiar într-un design mai reuşit… nu pot să spun că mă dau în vânt după culori sau după combinaţia de unghiuri şi rotunjiri), dar aceasta presupune ceva muncă şi cunoştinţe. Puteţi lua tema recomandată şi aveţi meniul gata furnizat. A doua temă (descărcare), la fel: nu mi se pare foarte reuşită dar ascunde funcţionalităţi interesante. În dreapta-sus sunt trei butoane: primul dezvăluie un meniu prin "alunecare"; al doilea schimbă stylesheet-ul cu unul special pentru probleme cu handicap; iar al treilea activează boxa de căutare. Dacă vă atrag funcţionalităţile acestor teme le puteţi lua şi schimba partea grafică cu ceva mai pe gustul Dvs.

img10


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *