Google: de la simplu la teme


Google a fost şi mai este adeptul lucrurilor simple (şi bune). Ajunge să ne uităm la motorul de căutare sau la serviciul GMail, comparându-le cu alte servicii similare. Zilele trecute citeam (într-o sursă pe care nu pot să o confirm ca adevărată) nişte lucruri interesante: cum că, de exemplu, pagina de start de la Google a fost de la început aşa simplă pentru că "părinţii" colosului de astăzi nu ştiau prea mult HTML; cică iniţial navigatorii se uitau lung la prima pagină aşteptând să se încarce toată şi atunci Google a pus jos de tot notiţa de copyright ca semn că "gata, s-a încărcat! incredibil dar aceasta este toată pagina! nu mai aşteptaţi! căutaţi!" Mai puteţi citi acolo şi alte lucruri interesante, poate şi adevărate.

Ei bine, vremurile se schimbă, au învăţat între timp HTML 😉 iar Google arată de astăzi aşa:

img26

Fals, desigur. Pagina de start de la Google arată la fel. Dar cei care folosesc pagina de start personalizată Google au avut o surpriză azi. Mă rog, aproape toţi. Dacă limba la pagina personalizată vă este setată la română atunci nimic nou. Puneţi însă pe engleză şi… surpriză! Apar temele! Sunt şase teme pentru moment, ilustrate mai jos. Temele acestea sunt cumva… vii. Ţin cont de oră şi de condiţiile meteo (de vreme doar dacă sunteţi în America…). Astfel, temele reflectă noaptea, dimineaţa, ziua, seara… Iar dacă sunteţi în New York şi bate vântul, tipul din imaginea de mai sus abia îşi ţine pălăria. Puteţi seta la alegere una dintre cele şase teme sau folosi "tema" clasică. Citiţi aici anunţul Google.

img19 img20

img22 img23

img24 img25

Să mai amintim că recent Google a lansat un gadget Google Talk pentru paginile personalizate despre care vorbeam. Puteţi folosi gadget-ul şi în propriul sit, de aici. Să sperăm că în curând gadget-ul va oferi ceva semnalizări (sonore sau vizuale) când scrie cineva un mesaj, altfel este inutil.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *