Firefox 2.0.0.3: o observaţie tristă


De ieri începând a devenit disponibilă o actualizare pentru Firefox (ajungându-se acum la versiunea 2.0.0.3). Partea frumoasă este că de la 2.0 Firefox detectează actualizările, le descarcă şi le instalează singur. În timp ce aveam navigatorul lansat s-a lansat o fereastră cu un mesaj în care eram avertizat că a apărut o nouă versiune şi că s-au descărcat cele necesare pentru upgrade. Am consimţit, navigatorul a fost închis şi repornit, fiind întâmpinat apoi de mesajul:

img53

Şi cu extensiile Firefox se descurcă acum mai bine, fiecare lansare fiind o ocazie de verificare a noutăţilor. În caz că vă ţineţi navigatorul pornit cu săptămânile este bine să verificaţi manual apariţia de noi versiuni pentru extensii. Dacă nu, la (re)pornirea navigatorului acesta verifică oricum dacă există extensii de actualizat. Rămâne un lucru pe care sper măcar Firefox 3 să îl rezolve (sau l-a rezolvat deja?): ca la instalarea unei noi extensii să nu fi nevoit să reporneşti navigatorul. Întorcându-ne la versiunea 2.0.0.3, ea rezolvă mici probleme.

În octombrie 2006 semnalam că Firefox 2.0 este disponibil în multe limbi, mai puţin româna şi încă câteva. În noiembrie Firefox 2.0 mai rămăsese netradus în română, bielorusă, ebraică şi punjabi. Astăzi m-am uitat din nou pe lista localizărilor pentru Firefox 2.0 şi am descoperit cu uimire că i-am "bătut" pe toţi aşa că am rămas singurii care nu avem Firefox 2.0 tradus în limba natală. Ştiu că să critici este foarte uşor… dar îmi permit totuşi să mă mir cum de reuşim să ocupăm acest loc fruntaş.

img54

Dacă doriţi să vă descărcaţi Firefox 2.0.0.3 în diverse limbi, dar nu în română, mergeţi aici – aceasta presupunând că navigatorul nu s-a actualizat singur.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Există și în română aici.

  2. Sorin spune:

    FireFox 3.0.3 o ajuns un mare mincator de memorie, chiar si 218 MB. O sa revin inapoi la seria 2, sau poate ca voi renunta la FF. Vad ca si FireFox respecta regulile de obezitate. Ca mare fan FF sint tare dezamagit…

  3. gxg spune:

    Catre Sorin: e posibil ca consumul mare de memorie sa fie legat de extensii sau de plug-in-uri (in special Flash). Eu nu am asemenea probleme cu FF, in general nu depaseste 100 MB, de obicei se stabilizeaza pe la 80-90 MB.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *