ThinkFree Office


Webaplicaţiile sunt aplicaţiile viitorului, spun tot mai multe glasuri. Şi cum să nu fii de acord când este evident că într-un viitor nu tocmai îndepărtat până şi sistemul de operare va fi o aplicaţie online. Până acolo noi trăim acum o epocă a pionieratului, despre care vom povesti nepoţeilor: "Ştii Neluţule, când eram eu tânăr au apărut primele versiuni online de Office." Iar Neluţu se va mira întrebându-ne dacă tot atunci trăiau şi dinozaurii 🙂 .

img42

Am pomenit pe ici pe colo despre soluţiile tip Office oferite de Google şi de Zoho. Astăzi ne oprim la ThinkFree Office, o soluţie ceva mai complexă dar şi mai lentă decât competitorii. Mai jos am pus capturile aplicaţiilor java: dacă nu aţi vedea iconiţa de la Firefox aţi putea crede că sunt programe obişnuite, nu? Sunt de fapt aplicaţii în navigator! Există şi o variantă "lite" care se încarcă mai rapid şi are mai puţine facilităţi. Foarte frumos, nu? Ai de unde să alegi: viteză mare pentru operaţiuni curente, dar şi o variantă mai stufoasă dacă ai nevoie de operaţiuni speciale. TechCrunch lăuda ieri ThinkOffice într-un material şi pe bună dreptare: este impresionant! Te înscrii gratuit şi în câteva secunde ai aplicaţii gratuite care concurează cu succes MS Office pentru majoritatea utilizatorilor.

Iată cum arată aplicaţia pentru documente:

img43

Iată şi aplicaţia pentru calcule tabelare. Am putut să formatez celule pentru moneda românească (lei scrie de la el, nu de la mine).

img45

În fine, iată aplicaţia pentru prezentări. Puteţi defini slide-uri, insera imagini,chiar şi stabili animaţii şi tranziţii.

img44

Cu un cont la ei aveţi din start şi… 1GB să vă ţineţi fişierele. Cam aşa arată "harddisk"-ul online cu fişierele cazate la ei. Nice…

img46

Personal rămân tot fan al soluţiei Google… oare cât mai durează până vor lansa şi aplicaţia pentru prezentări (gen MS PowerPoint)? Să sperăm că nu mult.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *