Desktop Manager cu aromă 3D!


Uau… Ryan a descoperit astăzi o aplicaţie (de fapt două) care arată bine. Un Desktop Manager la care, când comutaţi, fiecare dintre cele patru desktop-uri apare ca o faţă a unui cub. Înţeleg că nu se compară cu efecte similare din Linux, dar cum este prima oară când am putut să testez aşa ceva, mă declar absolut încântat! Nu doar destul de reuşit vizual ci şi util! Rupeţi gura prietenilor cu acest efect 😉 .

img63

Vizitaţi deci situl lui Chris, care pare a fi un francez (ţinând cont că deşi situl e în engleză aplicaţiile lui pornesc cu franceza ca limbă implicită; apoi o puteţi comuta pe engleză, spaniolă, chineză… altele). Veţi găsi acolo programul Yod’m 3D: descărcaţi de aici direct, are sub 1MB! Dacă vă întrebaţi de la ce vine numele, iată: Yet anOther Desktop Manager 3D. Descărcaţi arhiva, despachetaţi-o undeva şi, din fericire, nu aveţi nimic de instalat! Lansaţi executabilul şi gata: funcţionează (dacă aveţi DirectX 9). De demonstraţie apăsaţi CTRL+SHIFT şi săgeată stânga sau dreapta. Uau… ce spuneţi? Deodată aveţi un cub cu patru desktop-uri! În fiecare puteţi schimba wallpaper-ul de exemplu şi avea diferite aplicaţii. Într-un desktop aplicaţiile pentru internet, în altul aplicaţiile tip Office, în altul cele grafice… Lucrurile încep să devină mai puţin aglomerate cu un Desktop Manager.

Programul este prezent în systray, lângă ceasul sistem. Dând click pe icoană veţi avea lista aplicaţiilor din celelalte desktop-uri, ceea ce permite o comutare rapidă. Tot dând click pe icoană puteţi ajunge la Options, adică la opţiunile programului. Din tabul Language eu am schimbat de pe engleză pe franceză. Am schimbat totodată tastele, pentru că folosesc CTRL+SHIFT când doresc să selectez un text sărdind din cuvânt în cuvânt. Mi-a convenit mai mult ALT+WIN. Pe lângă aceste taste plus săgeţile stânga şi dreapta puteţi folosi şi săgeţile jos şi sus pentru îndepărtarea, respectiv apropierea cubului. Dacă doriţi să comutaţi o aplicaţie dintr-un desktop în altul, daţi click pe bara superioară, apăsaţi configuraţia de taste (CTRL+SHIFT implicit, acum ALT+WIN la mine) şi săgeţile pentru a schimba desktop-ul, şi apoi eliberaţi mouse-ul de pe bara superioară a aplicaţiei. Simplist, dar probabil programul va evolua în timp (până ajunge comercial, nu? povestea clasică). Dacă vă place efectul, nu uitaţi să marcaţi Start with Windows.

img64

Acelaşi Chris a dezvoltat încă un program, numit Visual Tooltip. Recunosc că nu mi s-a părut chiar aşa util: doar ştiu ce aplicaţii am lansat şi în plus până afişează acel thumbnail mai rapid comut din taste. Oricum, arată bine şi poate doriţi să încercaţi (din nou nu există nimic de instalat).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Vlad spune:

    Foarte mijto prog, felicitari alora care l-au fakut, foarte tare….


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *