Sphere – scapă din cameră!


Iată un joc care m-a prins şi a durat câteva zile până l-am terminat (pentru simplul fapt că nu am avut decât câteva minute pe zi să îi dedic). Este în flash deci nu aveţi nimic de instalat, doar să mergeţi aici. Deşi îi spune "Sphere" are prea puţin de-a face cu o sferă. De fapt când începe jocul vă veţi trezi într-o cameră: scopul este să o părăsiţi. Cum? Aici este marea provocare.

img14

Totul se joacă din mouse. Din fericire nu este din categoria acelor jocuri în care dai click ca nebunul. Şi totuşi, este esenţial să daţi click prin toate părţile (nu toate punctele – e o diferenţă 😉 totuşi). De exemplu primele două imagini de mai jos vă dezvăluie deja existenţa unui dispozitiv destul de ascuns altcumva. La birou, canapea şi altele daţi click pe deasupra, pe dedesubt dar şi pe laterale! Nu ştiţi unde se ascund obiecte valoroase. Încetul cu încetul lucrurile se vor limpezi: veţi găsi nişte cărţi pe masă, fiecare oferind câte un indiciu. Sertare blocate ce aşteaptă o cheie. La fel şi uşa spre… nu, nu spre ieşire, ci spre baie! Şi atunci cum părăsiţi camera? Nu vă spun. Dacă vă blocaţi nu există (încă) un walkthrough dar puteţi găsi diferite hint-uri aici (trebuie să daţi click pe Show spoiler).

img15 img16

img17 img18

Grafica este foarte bună. Important: codul culorilor la dispozitivul din imaginea 2 se schimbă de la joc la joc (deci nu vă aşteptaţi ca o combinaţie care a funcţionat la cineva să meargă şi la Dvs). În plus dacă nu descoperiţi indiciile, nu veţi putea afla cheia ascunsă acolo. Cam atât. Mai multe nu spun ci vă doresc distracţie plăcută. Nu vă lăsaţi pradă frustrării ci căutaţi să legaţi elementele disponibile.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,33 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. iri spune:

  Mai fratilor… Unde-i surubelnita?

 2. radu.capan spune:

  In sertarul cu maner verde de la birou. Vezi aici.

 3. help spune:

  Unde-i cheia de la sertarul cu maner verde?

 4. ulpio spune:

  La puzzelul de culori… am gasit fluturele portocaliu, iepurele verde, pisica roza si floarea albastra… dar combinatia nu functioneaza… Cum sa rezolv?

 5. radu.capan spune:

  Am indicat in articol un link unde intre timp a aparut solutia completa.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *