Pray as you go, sau Rugăciune zilnică pentru playerul tău MP3


Rugăciune pe iPod sau MP3 player? Da, dar cum şi de unde o selectăm? Iată o întrebare căreia situl pray-as-you-go.org îi aduce un răspuns. Este vorba de o iniţiativă a iezuiţilor din Anglia. Pentru a fi şi mai explicit, vă traduc spicuiri din ceea ce este scris pe site.

prayasyougo.jpg

„Pray-as-you-go este o sesiune zilnică de rugăciune, menită să fie utilizată pe un player MP3 portabil, pentru a vă ajuta să vă rugaţi în timp ce vă îndreptaţi către locul de muncă, şcoală sau în altă parte. Zilnic apare o nouă sesiune de rugăciune. Nu este vorba de ‘Un gând pe zi’, o predică ori un studiu biblic, ci mai degrabă un cadru pentru rugăciunea fiecăruia. Având o durată cuprinsă între 10 şi 30 de minute, este o îmbinare de muzică, lectură biblică şi câteva întrebări la care să reflectăm. Scopul este acela de a ne ajuta:

  • să devenim mai conştienţi de prezenţa lui Dumnezeu în vieţile noastre,
  • să ascultăm şi să reflectăm la cuvântul lui Dumnezeu,
  • să ne apropiem mai mult de Dumnezeu.

Aceste sesiuni de rugăciune sunt produse de Jesuit Media Initiatives, conţinând materiale scrise de un anumit număr de Iezuiţi englezi şi alte persoane bune cunoscătoare ale spiritualităţii Sf. Ignaţiu de Loyola.

Deşi conţinutul lor este în fiecare zi diferit, sesiunile de rugăciune au aceeaşi structură. Ele pot fi descărcate gratuit de pe situl pray-as-you-go.org fie în format mp3, fie în format wma. Fişierele wma sunt puţin mai mici, dar şi calitatea audio este mai slabă. Puteţi descărca fişierul unei zile odată, sau puteţi descărca rugăciunile pentru o întreagă săptămână. Un fişier pentru o zi are, în format mp3, cam 8 MB, iar în format wma cam 5 MB.”

Din păcate, sesiunile de rugăciune nu sunt disponibile pentru moment decât în limba engleză. Poate că într-o zi, un site similar va fi realizat de iezuiţii din România.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *