htmlPlayground: învaţă testând


htmlPlayground este un sit adresat atât începătorilor cât şi celor avansaţi. În esenţă este o resursă despre HTML şi CSS, oferind sintaxe şi exemplificări. Să spunem de exemplu că vrem să aflăm ceva despre tagul basefont. Daţi click pe el în HTML Tag List. În dreapta veţi avea descrierea (Description). Sub ea, deci dreapta-jos, va fi un cod exemplificator (Example cod). Daţi click în acel cod pe tagul basefont şi atunci se închide cercul şi se încarcă ceva şi în stânga-jos, respectiv atributele respectivului tag (Attributes).

img9

Este excelent pentru începători – evident. Dar de ce ar fi bun şi pentru cei avansaţi? Simplu: a şti HTML nu înseamnă a cunoaşte exhaustiv sintaxele tagurilor. Ar trebui să fii nebun. Desigur, tagurile şi atributele frecvent folosite se întipăresc în timp în memorie prin utilizarea repetată. Dar chiar şi un webmster profesionist se mai uită în documentaţii pentru un tag sau atribut mai rar folosit.

Mi s-a părut extraordinar (pentru orice etapă în învăţarea HTML-ului ar fi vizitatorul) faptul că oferă posibilitate de a te juca cu tagurile şi atribulele. Doar nu degeaba îi spune playground. Puteţi modifica valorile atributelor din panelul din stânga-jos. Apăsaţi Try code pentru a vedea modificările în acţiune. Mai mult, puteţi apăsa unde scrie Modify code pentru a face manual diverse modificări şi a le vede în acţiune. Un excelent loc deci pentru a învăţa despre taguri şi a le testa cum acţioneză în pagină. Totul într-o pagină simplă, elegantă, intuitivă.

img8

Acest sit este pentru HTML ce TypeTester este pentru fonturi.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Zsolt Georgescu spune:

    Multumesc mult pentru articol, imi incalzea inima citindu-l.
    Autorul site-ului


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *