35 de designeri x 5 întrebări


Tot revenim şi revenim la SmashingMagazine. Vă amintiţi poate, acest blog s-a evidenţiat ca un extraordinar colecţionar de linkuri. Articole apar rar, dar când apar sunt mine de aur. Parcă pentru a demonstra că ştiu să colecţioneze nu doar legături ci şi altele, luna trecută SmashingMagazine a avut un proiect foarte interesant. A stat de vorbă cu 35 de designeri cunoscuţi (sau de la companii cunoscute) care au primit aceleaşi cinci întrebări, şi anume au fost rugaţi să precizeze

img188

1. un aspect din design căruia îi acordă cea mai mare prioritate
2. o tehnică CSS pe care o folosesc foarte des
3. un tip de caracter (font) pe care îl folosesc foarte des în proiecte
4. o carte despre design de recomandat
5. o publicaţie despre design pe care o citesc zilnic sau săptămânal, online sau offline

Poate că punctul 4 vă lasă indiferenţi – desigur, mă refer la subgrupul webmasterilor, cunoscători de engleză – cu posibilităţile noastre de a achiziţiona o carte din străinătate, dar lectura per ansamblu a articolului din SmashingMagazine este foarte utilă. Dacă doriţi să treceţi de la nivelul amatoricesc de design la unul mai profesional atunci cu atât mai mult.

La începutul acestei luni, SmashingMagazine a mai avut un articol foarte bun, esenţial chiar, pentru webmasteri: CSS Float Theory – thing you should know. Cei care lucrează cu elemente plutitoare în design ştiu câtă bătaie de cap pot da, în special când este vorba de compatibilitatea între diversele navigatoare (sau beţele-n roate puse de IE6). Fără vorbărie multă (dar cu multe legături spre "vorbărie" anexă şi lămuritoare), articolul vine cu zeci de lucruri pe care ar trebui să le ştii, după cum zice şi titlul. Lectură cu folos!

img189


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *