Nu te chinui să explici: filmează!


Să presupunem că aveţi o "frumoasă" eroare de Windows. De genul acelora care exact când duci maşinăria la firma de IT nu se repetă. Le explicaţi respectivilor că din când în când computerul face aşa şi aşa, dar degeaba. Specialiştii dau din umeri: "nu vedem problema, nu putem rezolva problema". Iată o soluţie: când apare, filmaţi-o! Cum? Există multe programe de înregistrat ceea ce se întâmplă pe ecran. Eu vă recomand astăzi ZD Soft Screen Recorder.

img190

Gratuit? Nu. Dar îl puteţi folosi liniştiţi oricât, deoarece neînregistrat are doar următoarele limitări: durata clipului este de maxim 5 minute; pe materialul video apare înscris numele produsului.

După cum puteţi vedea din captura de mai sus puteţi defini să înregistreze tot ecranul, o parte sau o fereastră. Iar cu combinaţia de taste puteţi porni şi opri înregistrarea. Există câteva formate şi multe codecuri. Teoretic un AVI în formatul implicit e OK, ar trebui să poată fi văzut de oricine. Şi gata! Aveţi dovada că teribilul computer cumpărat de două săptămâni face nazuri când nu te aştepţi.

Acum, desigur, eu am venit cu cel mai negru scenariu. Puteţi folosi acest program şi pentru chestiuni pozitive, precum pentru a-i explica prietenului Dvs cum să îşi configureze reţeaua sau cum să facă meniul în Word la lucrarea de licenţă (permite şi să vă înregistraţi audio explicând ceea ce faceţi sau ceea ce se întâmplă pe ecran). Într-un astfel de scop demonstrativ am făcut şi eu un fişier video legat de un material de săptămâna trecută, despre ramele ce se pot pune cu Word 2007. Materialul video l-am publicat pe DivShare, care a generat codul pentru a introduce în pagină filmul. Rezultatul este mai jos. Reţineţi: filmat cu ZD Soft Screen Recorder, publicat pe DivShare, luat codul şi inserat aici în pagină. Iată cum se pot face un fel de video-tutoriale.

Personal, mă bate de mult gândul de a exista şi aşa ceva pe CNet.ro. Dvs ce aţi spune? Dar cu altă soluţie decât DivShare, fiind nevoie de o dimensiune mult mai mare a materialului video.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Raimi spune:

  Super! Eu unul o sa folosesc acest soft pana la a da de altul care sa filmeze mai mult ori nelimitat. Multumim!

 2. Clayd spune:

  L-am încercat, e foarte bun.
  Faci un filmuleţ cu ce vrei să explici la vreo aplicaţie şi gata tutorialul. 🙂 .

 3. moroshan spune:

  Buna MAESTRE Capan, buna regasire echipei CNET si fanilor acestui MINUNAT site…

  Cautand alte „jucarele” cu care sa pot face una, alta pentru copilasii mei de la biblioteca, iata ca am dat peste programelul denumit, pe drept cuvant, Super Screen Capture cu care imi rezolv problemele la care se pricepe tare bine sa le faca de peste 30 de zile (respectiv perioada de shareware la care avusesem inpresia ca voi fi limitat). Incercati si voi, e OK ! http://www.free-screen-capture.com/ Vedeti AICI (deocamdata vad ca ma lasa sa filmez NELIMITAT !)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *