DBscribe – documentaţii în secunde


Săptămâna trecută am sesizat existenţa unui program gratuit pe numele lui DBscribe, care are versiuni pentru MySQL, SQL Server, PostgreSQL,Oracle şi DB2. L-am testat cu MySQL şi am considerat că merită recomandarea. În primul rând voi spune că se adresează unui public restrâns, şi anume al celor care lucrează să zicem la proiecte cu aplicaţii web (dar nu numai) ce folosesc baze de date şi doresc să aibă (eventual pentru distribuire în echipă) o documentaţie clară a bazei de date.

pack_db

DBscribe funcţionează pe principiul "vrăjitorilor", adică urmaţi un proces de configurare şi Next, Next, Next… până la generarea raportului. Formatul final poate fi la alegere: Microsoft HTML Help format (CHM), fişier HTML unic, mai multe fişiere HTML ca un mic sit, şi document Microsoft Word. Dacă vizitaţi pagina produsului veţi găsi fişiere demonstrative pentru a vă face o idee mai clară despre cum arată o documentaţie generată cu DBscribe.

img160

Dacă sunteţi managerul unui proiect şi responsabilul cu baza de date a conceput tabelele, cu câmpurile şi relaţiile de rigoare, Dvs puteţi pasa sarcina implementării formularelor membrului responsabil de aceasta împreună cu documentaţia generată de DBscribe. O veţi genera în câteva secunde!

Dacă Dvs sunteţi şi managerul şi executantul 😉 , adică situaţia e de one-man-job, atunci exportarea documentaţiei cu DBscribe vă poate ajuta să aveţi o istorie a bazei de date (structurii) în caz că aceasta se modifică în timp.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. PiF spune:

    Din ce am vazut eu pe site la ei nu e chiar gratuit ….

  2. radu.capan spune:

    Fiti va rog mai exact. Urmand linkul din articol citesc negru pe alb: „Free MySQL database documentation tool”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *