Picasa WebAlbums în propriile pagini!


Mă apropiu de 100 de albume – de familie – publicate online prin Picasa în Picasa WebAlbums. Îmi rămâne regretul că ele sunt externe sitului familiei. Dar cu siguranţă nu pentru mult timp. După cum era de aşteptat, au început să apară soluţii pentru a include (embed) albumele în propriile pagini. Singura mea nemulţumire este că nu am reuşit încă să împac soluţia pe care am găsit-o cu WordPress, aşa că de demonstraţie vă invit tot la un link "extern": aici. Încărcaţi şi vedeţi (în al doilea album, Negreni, sunt şi explicaţii la poze – irelevenate explicaţiile, important este că le afişează!).

Să o luăm însă cu începutul. Googlified a publicat la începutul anului o soluţie simplă. Din doar două linii de cod poţi avea incluse albumele în propriul sit! Uau, impresionant! Dar cu limitări. În primul rând, dacă folosiţi codul de mai jos puneţi ghilimele şi apostroafe "normale". De la photosize puteţi indica dimensiunea (maxim 800), iar la username indicaţi username-ul contului Dvs Google. Desigur, dacă nu aveţi imagini publice, nu se va afişa nimic.

<script type="text/javascript">username="your.username"; photosize="800";</script>
<script type="text/javascript" src="http://googlified.com.googlepages.com/pwa.js"></script>

Acum limitările soluţiei Googlified: nu arată descrierea pozelor, nici măcar titlul albumelor. Dar mulţumim pentru primul pas! Astăzi, Jesse de la un anume sit al unui club de rugby a dus scriptul mai departe, adăugând titlul albumelor şi descrierea fotografiilor, ba chiar şi legături pentru navigare! Eu nu am făcut decât al treilea pas, să aleg alte imagini şi să "traduc" în română partea vizibilă din script. Rezultatul, repet, îl puteţi vedea live aici (sau cu albumele personale – numeroase – aici). Ajunge să vă uitaţi în surse pentru a vedea cât de puţin cod pentru un rezultat atât de special! De acolo veţi putea salva fişierul JScript, precum şi imaginile.

Pentru mine rămâne provocarea de a vedea cum s-ar putea face să meargă în WordPress (reuşiţi Dvs? daţi-mi de ştire), dar oricum sunt impresionat de rezultatele de până acum. Totul din doar câteva linii de cod…

img212


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *