Doarme sau nu doarme?


O hartă a lumii interesantă găsiţi pe site-ul Opentopia.com. Sunt prezentate la intervale de timp destul de apropiate în timp pe de o parte zonele lumii aflate sub lumina soarelui, pe de altă parte zonele lumii aflate în întuneric. Aveţi posibilitatea să urmăriţi o vedere rectangulară sau o vedere emisferică (în care Pământul este vizualizat în două globuri). Capturile oferite mai jos sunt de astăzi, aproximativ ora 17.00 ora României.

Acum aveţi la dispoziţie un instrument pentru a verifica dacă prietenul Dvs din altă ţară ori chiar continent doarme sau nu, înainte de a-l suna 🙂 . Nu uitaţi şi de articolul Cât e ceasul pe glob, care este pe o temă similară.

Pe Opentopia se mai găsesc şi alte lucruri, cam toate lucruri gratuite din alte surse integrate aici. De exemplu directorul (Dmoz) sau enciclopedia (Wikipedia).

Există şi o secţiune cu webcam-uri din lumea întreagă. Surpriză: două sunt din România, două care de fapt sunt… una – Piaţa Mihai Eminescu din Mediaş, la două rezoluţii diferite. În piaţă, pe o clădire, se vede un afiş cu un personaj cu chelie şi se descifrează un NU mare. Să fie cel care nu de mult ne invita la DA? Ghici ciupercă cine-i…

img205

img206


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *