10 pluginuri WP subestimate


E plin internetul de Top 10 cu pluginuri WordPress. De regulă sunt cam aceleaşi, aşa că cineva s-a gândit să facă un Top Ten cu pluginuri WordPress subestimate. Ei bine, unele nu sunt tocmai subestimate, dar mă rog, să respectăm opinia autorului. Indicându-l (îl cheamă Daniel şi întreţine Daily Blog Tips), îmi voi permite în continuare să fac o simplă muncă de traducere (şi aceea aproximativă).

1. Custom Querry String

În mod normal WordPress permite setarea numărului de posturi afişate (integral sau ca fragment) într-o pagină. Dar acest număr este conservat peste tot în sit. Dacă doriţi într-un loc să fie mai multe, în altele mai puţine, atunci acest plugin vă dă libertatea necesară.

2. Head Meta Description

În timp ce Meta Keywords Tag nu mai este folosit de multe motoare de căutare, Meta Description Tag mai are încă o oarecare influenţă. Siturile WordPress au acelaşi header peste tot, deci acelaşi Description Tag, ceea ce poate fi ineficient şi nu poate indica exact spre o zonă unde o anumită temă (cuvânt cheie) este fierbinte. Pluginul va crea Meta Description Tag dinamic pentru fiecare pagină web, în baza fragmentelor dintr-un articol sau a primelor cuvinte dintr-o pagină.

3. Clean Archives

Dacă blogul are ani în spate, arhivele pe luni pot ocupa în sidebar enorm de mult loc. Inutil. Cu acest plugin se poate crea o pagină unde sunt mutate arhivele. Pentru funcţionare e nevoie de pluginul următor.

4. Exec-PHP

Sunt pluginuri WordPress care cer execuţie de cod PHP. Cu acest plugin se poate include cod PHP în orice articol şi pagină din WordPress. Există şi alte soluţii, dar Daniel spune că aceasta este cea mai solidă soluţie.

5. Enforce www. Preference

Dacă situl poate fi accesat şi prin http://www.domain.com şi prin http://domain.com atunci pot apărea unele probleme pe termen lung. Majoritatea motoarelor de căutare vor indexa situl ca… fiind două situri diferite. Sunt mai multe moduri de redirectare dar pentru cei nefamiliarizaţi cu PHP sau cu fişierul .HTACCESS, acest plugin reprezintă cea mai simplă cale de a rezolva problema.

6. Chunk URLs

Dacă aţi avut adrese web enorm de lungi în comentarii se poate să fi avut şi design-ul bulit, cel puţin în unele navigatoare. Acest plugin se ocupă de URL-urile prea lungi, Dvs putând chiar specifica la câte caractere să fie redus. Desigur, linkul va conduce spre adresa lungă, dar partea vizibilă va fi "ciuntită".

7. Sig2feed

Există unii care îşi construiesc situri cu conţinut furat cu ajutorul fluxurilor RSS ale altora. O metodă de apărare a conţinutului propriului blog este adăugarea unei notiţe de copyright la feed. Aceasta o face pluginul Sig2feed.

8. FeedSmith

Într-o vreme se numea Feedburner Feed Replacement. A fost atât de popular încât Feedburner l-a cumpărat de la producător. În principiu redirectează toate cererile de feed-uri spre Feedburner (n.r. – şi noi, la CNet.ro, folosim Feedburner). Este foarte util pentru că astfel nu îţi "scapă" la numărătoare oameni care sunt abonaţi poate la feed-ul unei categorii.

9. Jerome’s Keywords

Similar cu Ultimate Tag Warrior, dar mult mai prietenos. Odată instalat, fiecare articol va putea avea taguri. Desigur se poate afişa un nor de taguri, cum este la modă acum. Poate fi folosit şi pentru generarea de Meta Keywords Tagg dinamice.

10. WP-Cache

Un plugin robust care creşte capacitatea de răspuns a sitului, reducând încărcarea serverului. Se mai întâmplă uneori ca un sit să devină faimos printr-un articol şi atunci devine inaccesibil pentru că serverul nu face faţă. Cu acest plugin se crează practic versiuni statice ale paginilor, astfel că afişarea lor nu mai presupune interogarea bazei de date MySQL.

Şi-am terminat traducerea & adaptarea şi am încălecat pe-o şa şi v-am spus povestea aşa. Acum rămâne să experimentez personal unele dintre pluginurile recomandate de Daniel care mi-au tras mai puternic cu ochiul.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *