Cărţi peste cărţi peste cărţi


Trăgând o linie de final lunii aprilie, o sursă frecvent consultată de noi a citat printre alte zeci de situri şi unul cu titlul Directory of FREE Online Books and FREE eBooks. Am găsit resursa suficient de bogată, de semnificativă, pentru a o aminti aici. După cum (aproape) vedeţi din captura (mişcorată) de mai jos, cărţile sunt organizate pe teme şi subteme. Eu am lăsat în cele ce urmează doar temele mari şi numărul de cărţi per temă, pentru a ilustra bogăţia sitului.

Puteţi naviga şi după norul de taguri din coloana din dreapta, care merge pe cuvinte cheie nu pe teme (evident, unde literele sunt mai mari înseamnă că există mai multe cărţi legate de respectivul cuvânt cheie). Fiind vorba de un director, situl nu conţine efectiv nici o carte, dar redirecţionează spre cărţi pe situri. Acestea sunt fie cărţi electronice (PDF sau EXE) fie cărţi disponible online (într-o pagină sau mai multe, pe capitole). Aproape 30.000 de cărţi la secţiunea Computere şi Internet! Sună bine, nu? Eu am răsfoit alte secţiuni, conform intereselor: familie, copii, religie… Mi-am selectat câteva materiale şi alte secţiuni aşteaptă să fie explorare pe viitor.

Multe sunt lucrări vechi, care au devenit astfel disponibile gratuit. Am găsit însă şi lucrări din 2005; una de vreo 30 de pagini A4 chiar mi-am listat-o. Sper că veţi găsi şi Dvs materiale interesante.

img237


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *