30 de scripturi pentru galerii


Smashing Magazine ne "smash" astăzi cu o nouă selecţie de calitate intitulată: 30 Scripts For Galleries, Slideshows and Lightboxes. Cu alte cuvinte o nouă mină de aur pentru webmasterii în căutare de soluţii pentru afişarea imaginilor pe propriul sit.

img247

"Fotografii de familie, instantanee de vacanţă sau lucrări artistice: orice imagini aţi avea de prezentat, o puteţi face într-o varietate de feluri. Pe tot ecranul sau într-un slideshow sau ca galerie de thumbnail-uri. Pentru ca mesajul fotografiilor să fie eficient este însă important ca modul ales să fie atractiv şi intuitiv. Prezentarea în sine poate să facă imaginile mai valoroase şi să simplifice navigarea printre sute de pagini. Există efectiv sute de soluţii pentru galerii web. Am selectat 30 de scripturi impresionate pentru slideshow-uri, lightbox-uri şi galerii pe care le puteţi folosi pentru o prezentare eficientă a imaginilor Dvs. Majoritatea nu necesită cunoştinţe tehnice, deci pot fi folosite imediat. Să aruncăm o privire."

Am tradus mai sus introducerea la articol. Ar fi poate important de spus că pentru tone de fotografii merită analizată varianta unor sisteme dedicate (să le spunem tot CMS-uri, gen Gallery2 de la Menalto). Pentru un număr mai mic de fotografii merită adoptată o soluţie dintre cele selectate în articolul amintit. Desigur, dacă doriţi să aveţi totul într-o pagină veţi opta poate pentru un slideshow flash, dar poate fără posibilitate de comentarii. Personal prefer AJAX decât flash, dar este o problemă de gusturi.

O soluţie simplă este ZenPhoto. O soluţie elegantă mi s-a părut cea de la Couloir. Lightbox şi Litebox sunt soluţii extrem de generice care pot satisface gusturile multora. Personal mi-a plăcut acest script, original prin modul de afişare a imaginilor.

img248

Şi soluţiile CSS merită luate în calcul, precum cea oferită de DynamicDrive.

img249

Dar mai bine decât să vă axaţi doar pe selecţia mea subiectivă este să vedeţi întreg articolul din Smashing Magazine, pentru a găsi ceea ce vi se potriveşte cel mai bine. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,60 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *