Noi modalităţi de căutare cu Google


Google experimentează noi căi de a îmbunătăţi căutarea. Vizitând laboratorul de experimente de la Google veţi avea ocazia să vedeţi testele de astăzi ce vor deveni realitatea de mâine. De exemplu ce aţi spune să căutaţi date despre o persoană, iar rezultatele să fie ordonate cronologic?! Să vedem de exemplu despre Emil Cioran.

img251

După cum nu se vede foarte clar din captura de mai sus, dar puteţi vedea urma linkul anterior, Google face presupuneri (de cele mai multe ori reuşite) pentru a ordona rezultatele într-o ordine cronologică. O altă cale experimentată pentru îmbunătăţirea căutării este folosirea de scurtături din taste (cum GMail foloseşte de mult de exemplu). Vedeţi această căutare şi indicaţiile de pe marginea ei. Personal sunt un fan al tastaturii şi mă bucur ori de câte ori pot evita mouse-ul.

Google Operating System semnala azi-dimineaţă că motorul Google de căutare al Google începe să se extindă dincolo de propria ogradă (adică Google Video şi YouTube), incluzând şi videoclipuri din alte surse, precum Metacafe, după cum arată această căutare. Dacă nu aţi mai căutat de mult videoclipuri cu motorul Google dedicat secţiunii video atunci o "noutate" mai expirată: în lista căutărilor Google permite previzualizarea rezultatului (a se vedea mai jos). Este cu siguranţă o idee ce salvează mult timp (nu mai trebuie să încarci pagina originală, cu tot conţinutul ei înconjurător, ci poţi vedea direct videoclipul).

img252

Dacă tot suntem la capitolul Google permiteţi-mă să mai recuperez nişte informaţii. Deja ne-am obişnuit ca dacă primim un email – pe GMail – cu un document Word sau Excel să îl putem vizualiza din navigator, ba chiar şi să îl edităm (cu echivalentele Docs and Spreadsheets). Apoi se vorbeşte de multă vreme de a treia componentă Office aşteptată: un echivalent pentru PowerPoint. Acesta este pe drum, dar până atunci o noutate: fişierele PPT care până acum puteau fi văzute doar ca HTML (ceea ce însemna că era vizibil doar textul), pot fi văzute acum şi ca slideshow (deci cu imagini cu tot). Facilitatea se extinde treptat la toate conturile: verificaţi şi la contul Dvs GMail dacă nu apare şi View as slideshow în dreptul fişierelor ataşate tip PowerPoint. De acum, dacă primiţi un fişier PowerPoint îl veţi putea vedea în frumuseţea lui fără să mai verificaţi dacă pe respectivul calculator există sau nu instalat programul de la Microsoft.

img253

img254

Paşi mici… Important este că Google nu se plafonează ci continuă să îşi dezvolte serviciile.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. -Hawkeye- spune:

  Pasi prea mici…

  PS: Daca urc un fisier word sau excel in Gmail nu-l pot edita cu Docs and Spreadsheets; am incercat acum, sperand degeaba… 😛

 2. radu.capan spune:

  Interesant: nici unul? Eu nu am avut pana acum probleme, si cel putin Google Docs folosesc aproape zilnic (imi vin stiri – pentru Catholica.ro – in Word si le deschid in Docs). Desigur, exista o limita parca de 500KB pentru un fisier, si probabil si altele. Dar pentru fisiere comune (insemnand scrisori, articole, tabele excel simple) nu am avut niciodata vreo problema.

 3. -Hawkeye- spune:

  Fisierele Word le pot vizualiza ca HTML, atat. Deci fisierele mele din contul Gmail nu par sa aiba nici o legatura cu contul de Docs and Spreadsheets.
  Cat despre fisierele excel, nici nu-mi fac prea mari sperante, pt. ca lucrez lucrez des pe ele, si de cand le-am deschis cu excelu’ din MS Office 2007 de le-am editat au devenit fisiere xslx , care nici macar nu pot fi urcate pe Docs and Spreadsheets.
  Ma mira totusi ca nu merg fisierele Word… Am incercat cu un fisier simplu, doar text, de cateva pagini, dar tot degeaba 😐


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *