Pluginuri Photoshop (fără Photoshop)


Un material ce a pătruns sus în top pe Digg.com săptămâna aceasta a fost Free Photoshop Plugins. Subiectul pluginurilor Photoshop doream de mult timp să îl abordez… şi cu siguranţă în timp vom vorbi despre el, mai pe larg, cu exemple. Pentru moment aş dori să mă opresc la demolarea unei aparente piedici: nu este nevoie de Photoshop pentru a folosi pluginuri Photoshop!

img288

Fiind vorba de un stardard, aceste pluginuri sunt suportate de tot mai multe aplicaţii. Eu personal folosesc pluginurile Photoshop din Paint Shop Pro, un program tot comercial. Dar se pot folosi şi programe gratuite precum PhotoFiltre, Vicman’s Photo Editor sau chiar şi banalul IrfanView.

Probabil mai puţin cei cei folosesc (ilegal?) ACDSee, mulţi au instalat deja IrfanView pe calculator. Este un viewer foarte rapid! Recomandabil este să instalaţi şi pluginurile lui, care îi aduc numeroase îmbunătăţiri (devine viewer pentru fişiere flash, video…). Pachetul de pluginuri pentru IrfanView îi adaugă şi această facilitate: de a suporta pluginuri (cunoscute şi ca filtre) Photoshop. Puteţi vedea aceasta din meniul Image, submeniul Effects, opţiunea Adobe 8BF filers. Sau mai direct CTRL+K. Încărcaţi apoi de pe harddisk un plugin Photoshop. Nu ştiţi care? Sunt multe pe net (a se vedea primul link din articol). Un exemplu concret ar fi Kaleidoscope. Numele vă spune ce face. Mai sus aveţi rezultatul aplicat la două imagini cu flori. Puteţi face un wallpaper interesant 🙂 . Sau poate lucraţi în domeniul imprimeurilor şi căutaţi o sursă de inspiraţie 😉 . Oricare ar fi interesul este mai puţin relevant aici. Ceea ce vrem să arătăm este că putem folosi pluginuri Photoshop chiar şi fără celebrul şi scumpul program. Sper să fie de folos următorul material video, al doilea. După cum spuneam, dacă îşi demonstrează folosul vom mai face. Pentru moment prioritatea ar fi reducerea dimensiunii lor, pentru ca la Dvs să se încarce cât mai rapid. Dar dorim şi calitate a imaginii… deci… dilemă. Dar mai vedem.

Dacă se încarcă încet, tăiaţi sonorul şi reveniţi după ce s-a încărcat complet. Vizionare plăcută!

[flv:http://athena.divshare.com/s03/files/2007/05/20/692190/pluginuriphotoshop2.flv 680 510]

divshare.jpg


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Foarte practic tutorialul video. Deja am testat unele plugin-uri cu Irfan View. Iasa poze „curat aiurea”. M-ar interesa insa daca plugin-urile PhotoShop sunt suportate si de Fast Stone Image Viewer?

  2. radu.capan spune:

    Nu, FastStone Image Viewer nu suporta pluginuri Photoshop.

  3. Francisc spune:

    Frumos tutorial!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *