DreamSuite: Mosaic Effect


Am vorbit zilele trecute despre pluginurile Photoshop (subliniind că pot fi folosite chiar şi fără Adobe Photoshop) şi am indicat un link pluginuri gratuite. Am prezentat unul, acum mă opresc la un altul. În lista respectivă veţi găsi două pluginuri din seria DreamSuite (care întreagă costă sute de dolari). Mosaic Effect mi s-a părut mai de… efect, aşa că voi vorbi doar despre el. Este gratuit dar pentru a-l putea folosi va trebui să vă înregistraţi (vi se cere adresa de email).

img294

După ce aţi instalat pluginul (în corelaţie cu aplicaţia pe care o folosiţi pentru pluginuri Photoshop) puteţi trece la acţiune. Puteţi obţine diverse efecte interesante pe fotografii, după simţul artistic şi gusturi. "Bucata" de mozaic poate să fie pătrată, hexagonală sau octogonală (se alege de la Tile Type – ţineţi apăsat). Sunt apoi şi alţi factor de configurare: Tile size pentru dimensiunea "bucăţii" de mozaic; Depth pentru mărimea umbrei; Neatness stabileşte gradul de diformitate al "bucăţii" – la pătrată 100 e pătrat perfect, la 0 e un pătrat la maxim de deformare, adică nu mai e pătrat 😉 ; Color shift permite "deraierea" ca şi culoare a unei "bucăţi"; iar Spacing, aţi ghicit, spaţiază "bucăţile" de mozaic. Jucându-vă cu aceşti factori puteţi obţine tot felul de efecte.

img292

Iată mai jos o imagine a ferestrei pluginului, cu factorii descrişi mai sus. Există şi un mic manual PDF pentru explicaţii suplimentare.

img293


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *