Google Apps – cel mai tare!


Google se arată încă pe blogul oficial mândru că PC World a declarat Google Apps cel mai bun produs al anului 2007. E drept, e vorba de Google Apps Premier Edition, dar nu uitaţi că există şi o variantă gratuită tot bună. O comparaţie între versiuni găsiţi aici.

img303

Personal am trecut vreo 10 domenii pe Google Apps. Deşi ştiu că am mai acoperit subiectul, îmi permit să reiau motivele. Dacă aveţi un domeniu cumpăraţi de undeva şi un spaţiu. Să spunem 200MB, fie şi 500MB. În acel spaţiu de regulă sunt incluse şi spaţiul pentru emailuri. Cu alte cuvinte dacă aveţi 20 de utilizatori şi le daţi cont de 10MB aţi consumat 200MB! Şi nu e păcat dacă tot ai domeniu propriu să nu ai şi nişte emailuri solide? Desigur, pot să am cecontvreaueu@gmail.com dar de ce să nu am cecontvreaueu@cudomeniulmeu.ro? Şi nu doar cont cu numele domeniului, ci cont de 2GB cu puterile lui GMail!!! Pentru a folosi Google Apps, ediţia gratuită, trebuie să fiţi în controlul DNS-ului, ceea ce nu este o problemă de regulă. Google Apps vă explică ce configurări trebuie să faceţi. Eu am cerut la un sit 1000 de conturi de email şi cererea a fost acceptată fără probleme. Mai nou Google a lansat o versiune personalizată firmele provider de internet, ceea ce va duce la o şi mai mare răspândire a emailurilor GMail dar cu alte domenii. Şi să nu uităm că Google Apps nu aduce doar conturile GMail ci şi Calendarul şi Docs and Spreadsheets de la Google. Poate cândva şi PicasaWeb? Ar fi chiar frumos…

E simplu să fii administrator cu Google Apps 🙂 . Spre amintire o captură cu secţiunea de administrare la unul dintre conturi.

gapspf.jpg

Înainte de a încheia o veste bună de la blogul lui Ionuţ: GMail permite acum fişiere ataşate de până la 20MB! Sper că nu acesta este răspunsul Google la faptul că Yahoo! se pregăteşte să ridice limita conturilor de email. Pentru moment cel puţin în contul meu de email limita există. Folosesc abia 14%, dar la GMail mi s-a întâmplat să ajung la 99% şi să pierd emailuri. Probabil nu sunt mulţi cei care s-ar bucura ca şi GMail să nu mai aibă limite la conturi: eu însă aş fi foarte fericit 🙂 .

img305


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Raimi spune:

    Google Apps din cate retin nu e valabil si pentru subdomenii …

  2. radu.capan spune:

    Era sa spun NU, nu se poate. Apoi am citit: „You need a domain name to use Google Apps. A domain name is a unique name that will be assigned to your Google services. For example, if you choose example.com, you can create an email address for john.smith@example.com and web pages at buy.example.com. You can also sign up with a subdomain, such as sales.example.com, to create an email address for jane.doe@sales.example.com.” Deci DA, SE POATE.

  3. Daniel spune:

    Tare! Acum am aflat si eu despre Google Apps. Ms.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *