Wallpapere caleidoscop


Nu am un fix cu imaginile tip caleidoscop dar mă întorc la temă după ce am prezentat un plugin ce face aşa ceva. Astăzi la GAOTD era oferit un program care nu mi s-a părut suficient de interesant pentru a scrie despre el, dar pe situl producătorului am găsit că are o serie de programe gratuite printre care şi KaleidosWallpaper. Iată mai jos – sper că imaginea e suficient de mare – ce a generat dintr-o imagine cu un fluture.

img43

Programul odată instalat va fi în systray, lângă ceasul sistem. Cu un click dreapta puteţi ajunge la opţiunile de configurare: nu sunt multe! Puteţi indica un director unde aveţi imagini (wallpapere de exemplu), dacă nu programul va folosi un director implicit cu imagini (dar unde pot fi foarte puţine). Pe baza imaginilor din directorul indicat KaleidosWallpaper va genera wallpapere noi. Dacă lăsaţi opţiunile implicite se vor folosi factori aleatori, astfel că chiar şi la aceeaşi imagine, când se va reveni, wallpaperul generat va fi complet diferit. Dacă vă place programul lăsaţi bifată opţiunea pentru a porni deodată cu Windowsul.

img42

Eu am folosit tot Wallperizer de când am scris despre el, program ce îmi afişează aleator câte un wallpaper dintr-un director unde am câteva sute de imagini. Acum l-am dezactivat (poate temporar), fascinat de wallpaperele generate pornind de la aceleaşi imagini ce le foloseam cu Wallperizer. Am pus câteva mostre mai jos. Cel puţin ca variaţie sau distracţie acest mic program merită încercat.

img44 img45 img46

img47 img48 img49


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *