Post2Blog este acum gratuit!


Am scris despre Post2Blog atunci când a fost oferit gratuit. A fost ziua când m-am îndrăgostit de acest program pe care îl folosesc zi de zi, cu succes, pentru a posta pe diverse bloguri. Mi-a plăcut atât de mult încât i-am tradus interfaţa. De fapt, ca să fiu cinstit, am tradus-o pentru ca să primesc o licenţă gratuită de la producători. Şi am primit! Aşa că am folosit de atunci Post2Blog, corespondând de mai multe ori cu producătorii şi semnalându-le diverse probleme. M-am bucurat să văd că fiecare mic upgrade a mai rezolvat câte o problemă. Iar aseară… surpriză: Post2Blog a devenit program gratuit!

img62

Încă pe pagina programului informaţia nu s-a actualizat, invitând la cumpărarea programului, dar dacă mergeţi pe pagina de download veţi vedea că programul figurează cu versiunea 3 şi este gratuit (11MB). Le-am scris mirat şi mi-au confirmat dar nu cu multe lămuriri suplimentare: "There are other freeware tools so we decided to make Post2Blog freeware as well." OK than! Până nu se răzgândesc puneţi mâna pe Post2Blog versiunea 3. Este de fapt versiunea 2.2 (pe care am folosit-o până ieri) mutată la 3 odată cu schimbarea licenţei.

Dacă aţi folosit cumva programul când a fost oferit gratuit de GAOTD şi nu v-a plăcut să vă spun câteva dintre lucrurile majore rezolvate:

1. Înainte, când făceam paste (din clipboard) la o imagine, aceasta putea fi fie JPG (calitate slabă) fie PNG (calitate mare, fişier uriaş). Problema este rezolvată: se poate seta calitatea la JPG.

2. Înainte, dacă scriam un articol, imaginile erau puse în directoare temporare. După repornirea calculatorului adesea imaginile se pierdeau. Acum dacă scrieţi un articol cu imagini şi doriţi să îl publicaţi mai încolo o puteţi face liniştit!

3. Erau unele erori la închidere, nu mai sunt de mult.

Am fost fan al programului Windows Live Writer (despre care promit să scriu când se va actualiza… dacă se va mai actualiza vreodată), dar Post2Blog îmi convine pentru că poate publica articole cu poze fără artificii speciale (ex: publicarea imaginilor prin FTP, ca la WLW, sau într-un serviciu public de imagini). Bineînţeles că şi acum, când scriu acest material, sunt tot în Post2Blog. Rarisim mai scriu un articol din back-end-ul de la WordPress. Dar Post2Blog poate fi folosit şi în conjuncţie cu Blogger, TypePad, Movable Type (Drupal, Live Journal, MSN Space, Nucleus…). Arată astfel:

img63

Vedeţi că în dreapta sus pot alege rapid categoriile. Din prima bară de instrumente pot opta pe care blog scriu. Publicarea se face cu primul buton din bara de instrumente. Codul HTML îl pot vedea şi edita din al doilea tab al aplicaţiei (CTRL-TAB pentru comutarea printre ele). Pot ataşa şi fişiere, cum voi face acum încheind. Aveţi deci 2 fişiere (în arhivă) pe care trebuie să le puneţi în directorul Translations al aplicaţiei dacă doriţi ca programul să "vorbească" româneşte. Sunt sigur că nu este traducerea cea mai inspirată, dar nimeni nu vă opreşte să o îmbunătăţiţi sau să vă realizaţi propria traducere. Oh ce zi fericită! Nu îi urmează exemplul alte programe?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. jürgen.toth spune:

  Am vrut si eu sa incerc programul. Instalarea a decurs fara probleme, configurarile la fel, insa nu reusesc sa stabilesc legatura online cu blogul meu. Imi arat ceva cu fisierul „xmlrpc.php”. Trebuie sa il fac „writable” sau nu? Sau ce mai poate fi …?

 2. Raimi spune:

  E fain programul. Am insa o problema nu ma pot conecta cu unul dintre conturi [este vb. de gcatolicarad]. Contul de bru-lugoj functioneaza… am incercat de mai multe ori sa ma conectez cu contul de la arad si nu am reusit cu niciunul din cele 2-a conturi ce le-am creat pt. site. Oare trebuie sa setez ceva din back-end-ul de la WordPress?

 3. radu.capan spune:

  Jurgen: cu ce tip de blog ai incercat? Cu WP sau altul?

  Raimi: la mine merge cu diverse bloguri. Nu, in WP nu trebuie nici o setare. Ar tb sa mearga bine. Contacteaza-ma live sa vedem.

 4. jürgen.toth spune:

  Am incercat astazi cu alte doua bloguri WP si a functionat. Se pare ca ieri am facut prea multe setari, inclusiv la proxy, ceea ce nu i-a placut programului. Am sters legatura de ieri, am setat-o din nou si intr-adevar a functionat. Timpul si rabdarea le rezolva pe toate. Fain programul! Mai ales ca mi-am facut si o versiune portabila (functie inclusa), asa ca pot posta de oriunde am legatura Internet.

 5. jürgen.toth spune:

  Apropo, mersi pentru traducere! Versiunea germana nu am gasit-o, asa ca folosesc cu mare placere versiunea romana made by Capan :).

 6. Doru spune:

  Din pacate nu pot sa-l configurez sa lucreze cu blogger.
  Cu aceleasi setari merge perfect WLW nu si post2blog.
  Poate postati ceva in legatura cu post2blog si blogger.
  Multumesc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *