Firefox: Universal Uploader


Un nume lung pentru o extensie tinerică: luna aceasta a ajuns la versiunea 0.2. Universal Uploader se prezintă mai pe larg pe pagina producătorului iar pentru instalare o găsiţi aici pe situl Mozilla. Ce permite? Pentru moment publicarea în spaţiile oferite gratuit de Box.net, Flickr, Picasa şi Youtube. Odată instalată, extensia poate fi apelată deschizându-se într-un nou tab, semănând într-un fel cu FireFTP. De fapt Universal Uploader simulează un client FTP, doar că publicaţi de pe calculatorul Dvs într-unul din conturile amintite. Despre Box.net am scris recent, dar luat de val am uitat să precizez de această modalitate de publicare, mod care cu siguranţă îi creşte atractivitatea.

img65

Ce este la urma urmelor atât de atractiv? Pentru cei obişnuiţi cu clienţi FTP este mereu mai lejer să publici o serie de fişiere dintr-un foc decât să dai click pe Browse şi să răsfoieşti calculatorul pentru a publica fişiere, uneori unul câte unul, sau maxim 10 deodată. Cu Universal Uploader poţi publica o sută, chiar şi o mie de fişiere deodată (desigur extensia publică secvenţial, dar poţi porni procesul de transfer pentru o mie de fişiere şi apoi să îţi vezi de lucru, extensia ocupându-se de "detalii"). Deşi abia la 0.2, extensia mi s-a părut stabilă (nu am dat de erori) şi promiţătoare prin ceea ce oferă deja.

Să vedem pe lângă Box.net ce oferă la publicarea într-un cont Picasa. Pentru a-l adăuga trebuie să schimbaţi de pe Box.net cu un click pe lista cu opţiuni. De la Manage Accounts puteţi apoi adăuga unul sau mai multe conturi.

img66

Am adăugat contul meu de Picasa şi după conectare am văzut lista albumelor. Un click pe unul dintre foldere şi în partea de jos mi-a apărut "coperta" albumului şi descrierea… editabilă! Un dublu click pe album şi am avut lista fotografiilor. Un click pe fotografie şi… aţi ghicit deja. Jos a apărut un preview al imaginii cu titlul şi descrierea din nou editabile. Personal prefer să îmi public albumele în Picasa WebAlbums chiar cu programul Picasa, dar uite o alternativă de a publica sau de a corecta o descriere. Nu am testat, dar probabil şi la Flickr oferă ceva asemănător.

img67 img68

img69

Utilă le este extensia şi celor care publică filmuleţe pe YouTube, care pot acum să publice lejer mai multe fişiere deodată. Probabil la versiunile următoare va fi adăugat şi Google Video? Poate şi DivShare (ar fi chiar excelent)? Cu siguranţă un viitor promiţător pentru această extensie. Singura rezervă pe care o putem avea este că extensia are nevoie de conturile şi parolele noastre pentru a opera, dar cum o extensie este un cod vizibil (arhivat dar totuşi lizibil) sunt sigur că o tentativă de deturnare a extensiei ar fi imediat sancţionată. De aceea vă recomand să instalaţi extensia de pe Mozilla şi nu de pe situl producătorului.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Pentru cei cu cont imagini Picasa (fara a avea instalat programul) sau Box.net (un motiv in plus pentru a testa serviciul) foarte util, util. Mai putin si totul se rezuma la legatura online si la folosirea navigatorului (cu diferitele servicii incluse)!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *