Hărţile: incredibile şi credibile deopotrivă


Încep tot mai mult să îmi doresc să locuiesc în America 🙂 . Cât de bine trebuie să fie să stai în L.A. de exemplu şi să intri pe Google Maps, să dai click pe o anumită locaţie şi cauţi piţeriile din apropiere: le afli în câteva secunde! Sau să dai o adresă de pornire şi una de sosire, iar Google Maps să îţi calculeze ruta (desigur, sunt şi scăpări, precum o rută prin mare semnalată acum câteva luni de mai multe bloguri). Google vine astăzi cu o noutate (nu o noutate absolută, existând implementată anterior pe alte situri cu hărţi): vedere de pe stradă! Dacă vizitaţi cu Google Maps unele mari oraşe americane veţi vedea ceva nou: Street View. Pe lângă Traffic despre care noi nu am scris pe CNet.ro dar este o altă facilitate teribilă, furnizând informaţii despre situaţia traficului rutier.

img72

Să revenim deci la noutatea cu vederea de pe stradă. Dacă daţi click pe Street View veţi avea un omuleţ portocaliu pe care îl puteţi trage cu mouse-ul peste orice stradă marcată cu albastru (căutaţi în oraşele San Francisco, Denver, Las Vegas, Miami, New York). De exemplu mai jos aveţi strada de lângă Madison Square Park (click aici). După cum vedeţi, cu săgeţile de-a lungul liniei galbene putem să ne deplasăm virtual pe stradă (încă pe mijlocul străzii – fără pericol de amendă), iar cu săgeţile din colţul stânga-sus al fotografiei putem schimba unghiul. Da, ne putem roti 3D!!! Putem vedea ambele trotuare sau orienta pe direcţia străzii. Gata cu orbecăiala (pentru americani) atunci când ţi se spune "cofetăria aia cu umbrele roz la terasă": o poţi vedea!

img73

Cum credeţi că au realizat aceste serii de fotografii? Probabil pe o maşină au instalat mai multe camere foto şi maşina a mers la "pas" mărunt făcând cadre succesive? Aveţi alte idei? Oricum, e interesant… şi probabil pentru mulţi dintre noi singura posibilitate de a ne plimba pe străzile din Miami de exemplu.

Microsoft nu stă între timp pe loc. Un comunicat de ieri anunţa că de astăzi New York-ul poate fi vizitat într-o simulare 3D (mai jos vedeţi Empire State Building). Comunicatul indică şi alte noutăţi, deci dacă sunteţi interesat vă invit să îl citiţi. Pentru vederea 3D în Firefox se va cere instalarea unei extensii (în IE a unei componente ActiveX), dar totul ar trebui să decurgă rapid.

img74


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *