Cooliris – îmbunătăţiri (foarte) notabile


Am mai scris despre Cooliris iar acum revenim. Pentru cei care nu ştiu este vorba de o extensie Firefox care însă se găseşte şi ca extensie Flock, add-on Internet Explorer şi (ce-o fi) pentru Safari. Toate opţiunile se găsesc pe situl producătorului. Ce este atât de nou încât merită o re-prezentare? În primul rând interfaţa s-a schimbat arătând ceva mai profesionist. Apare pe ea nou un lacăt care permite fixarea ei, astfel că puteţi pune capăt definitiv frustrantului comportament anterior când fereastra dispărea chiar şi când nu doreai. Vin apoi butoanele pentru a trimite prin email adresa respectivei pagini (dar trebuie să te înscrii), pentru deschiderea paginii într-un nou tab şi… pentru stivuirea paginilor (chestiune nou nouţă).

img89

Ca modul de acţiune Cooliris acţionează la fel. Puteţi alege ca "declanşarea" ferestrei plutitoare să aibă loc:
– când treceţi cu mouse-ul peste un link
– când treceţi cu mouse-ul peste iconiţa specială un link
– când daţi click pe link
– când ţineţi apăsat pe CTRL şi treceţi cu mouse-ul peste un link

Personal folosesc varianta 3. Mai jos puteţi vedea în acţiune această extensie. Ce ar fi de precizat: în cazul meu nu a funcţionat aşa cum spun producătorii cu fişierele video de ex. de pe YouTube; apoi facilitatea "stivei". Ce permite aceasta? Veţi vedea mai jos, eu pun puţin ca text: să vă salvaţi anumite linkuri spre consultare ulterioară. Să spunem că parcurgeţi o listă de cărţi: cele care vă interesează le "stivuiţi" şi apoi puteţi reveni la stivă pentru a comanda cărţile selectate. Există tot felul de aplicaţii interesantă la această deşteaptă noutate.

Nu uitaţi să vedeţi noua fereastră de configurare a extensiei. În fine, atenţie: producătorii recomandă dezinstalarea şi reinstalarea extensiei în locul actualizării ce o face Firefox.

PS: Sunt convins că în câteva zile extensia va fi actualizată pentru a face ceea ce promite pentru YouTube şi alte situri cu videoclipuri.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,33 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *