Trecerea de la MDB la MySQL (II)


După câteva luni revin asupra acestui subiect, dat fiind că între timp am găsit un program mult mai bun. Să ne reamintim datele problemei: aveţi webaplicaţii dezvoltate folosind ASP, PHP sau altceva şi luând informaţiile din baze de date MS Access. Cum faceţi trecerea la MySQL? O soluţie am prezentat-o în februarie, acum vă invit să vedem MS Access To MySQL.

Bullzip.com ne oferă un excelent program gratuit care merge mai departe decât MDBToMySQL. Dacă vă amintiţi, primul program transforma o bază de date Access într-un fişier sql ce trebuia executat apoi pentru crearea bazei de date MySQL. Noul program face aceasta singur! Da, îi indicaţi o bază de date de pe calculatorul Dvs, îi daţi datele de conectare la serverul MySQL şi aplicaţia face publicarea! Totul într-un proces tip vrăjitor în patru paşi:

1. indicarea bazei de date Access (fişierul de pe propriul calculator)
2. indicarea bazei de date MySQL (server, username, password)
3. alegerea tabelelor de transferat
4. ultime setări înainte de marele transfer!

Partea bună ştiţi care este? Partea bună care sunt, vorba lui Vanghelie.

a. puteţi salva o astfel de operaţiune sub forma unui profil, astfel că dacă reveniţi la acelaşi transfer nu mai trebuie să parcurgeţi toţi paşii
b. programul poate fi executat şi din linia de comandă (vedeţi la finalul documentaţiei)

În traducere aceste ultime facilităţi permit să dezvoltaţi aplicaţii la care baza de date să fie întreţinută de client cu MS Access, dar online ea să lucreze cu MySQL. Scenariu: dezvoltaţi situl unei librării. Clientul ştie să îşi ţină cărţile într-o bază de date MS Access dar nu ştie să facă manevre pe un server MySQL. Soluţia: dezvoltaţi o aplicaţie care foloseşte MySQL dar clientului îi puneţi în mână şi programul tocmai prezentat. Cu ajutorul lui, clientul modifică baza de date cu cărţi local, cu mai prietenosul Microsoft Access, iar după ce a încheiat modificările (re)publică baza de date pe serverul MySQL din câteva clickuri, fără să aibă nevoie de nu ştiu ce cunoştinţe avansate. Practic îi puteţi seta un shortcut pe desktop care să execute un fişier bat. În încheiere capturile care grăiesc de la sine.

img102 img103

img104 img105

img106 img107

Sunt doar patru paşi, dar şase capturi prima fiind cea de introducere iar ultima cu rezultatul migrării.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Flaviu spune:

    Am o intrebare … Ce trebuie sa completez in campul: System DB
    Multumesc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *