AdSense – ceva schimbări în politică


Astăzi blogul Google pentru AdSense a anunţat noi schimbări în politica serviciului. Sunt două: una îi priveşte pe cei ce fac reclamă prin AdSense, iar a doua pe cei ce afişează reclame prin AdSense. Cum în a doua situaţie suntem cei mai mulţi – inclusiv CNet.ro – o voi preciza doar pe aceasta: de acum pot fi afişate până la trei unităţi de link-uri (şi nu una singură, cum era până acum). Anunţul trebuie probabil să se propage, pentru că în secţiunea de administrare de la AdSense se vorbeşte încă de "o unitate de link-uri pe fiecare pagină". Formatele sunt prezentate aici.

img211

Mă leg de noutatea de astăzi ca să mai spun două lucruri pe care doream să le prezint mai de mult. În primul rând Google s-a extins de la reclame text şi imagini şi la reclame video. Pentru noi, românii, nu există încă astfel de reclame, dar cu siguranţă ne va veni şi nouă vremea. Formatele sunt prezentate aici.

img212

Al doilea lucru pe care doream să îl prezint este un blog, al lui Mihnea Boiangiu, care are o rubrică intitulată Adsensul de vineri. Aţi ghicit, în fiecare zi de vineri Mihnea publică un material despre AdSense de la Google. Sunt informaţii ce vin din experienţă şi din teorie, un mixt care cred că îl veţi găsi util. Iată sumarul rubricii în acest moment.

Studiu de caz Devicepedia.com
Clickuri Frauduloase
Referrals
Blogtimize
“Heat map” si “blending in”
Google Adsense – un nou look
“Am sosit!” ne anunta Google Adsense

Desigur, pentru informaţii oficiale folosiţi help-ul de la AdSense şi blogul serviciului.

CNet.ro foloseşte de aproape două luni AdSense. Am trecut de mult timp de 50usd, deci ar fi trebuit să primesc codul PIN, care să "deschidă" plăţile. Nu l-am primit încă, dar încerc să rămân optimist. Ziua când va sosi primul cec va fi aproape o zi istorică, aşa că cu siguranţă va fi precizată pe sit 🙂 . Cu un optimism rezervat spun că mi-ar place ca treaba cu Google AdSense să funcţioneze cu adevărat şi pentru noi (românii).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. mihnea spune:

    Radu sa stii ca dureaza intre doua saptamani si o luna pana vine PIN-ul. In cazul in care nu ajunge s-ar putea sa se piarda pe drum. Iti sugerez sa vorbesti cu postasul sa nu ti-l piarda, fiindca e complicat dupa aceea.

  2. radu.capan spune:

    Prin (sfarsit de) aprilie a fost emis PIN-ul! Ar fi trebuit sa ajunga si pe jos 🙂 . L-am recerut la inceput de iunie. Poate a doua e mai cu noroc. Incerc sa vad si cu postasul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *