Vă mai amintiţi de… lemmings?


Vă mai amintiţi de acel joc de pe vremuri în care trebuia să conducem o serie de făpturi mici dintr-un punct în altul, călăuzindu-i şi punându-i să sape, să se urce, să sară cu umbrela şi altele? Lemmings a fost un joc în faţa căruia am pierdut (ei, nu chiar pierdut) ore întregi într-o vreme în care grafica nu era atât de importantă cât ideea în sine a jocului şi provocările pe care le propunea. Am rămas plăcut surprins zilele trecute să descoper o implementare… DHTML (!!!) a vechiului Lemmings, care chiar menţine elementele grafice iniţiale. Mai întâi coperta jocului iniţial…

img231

… iar acum să vorbim despre clona DHTML (codul sursă). O găsiţi pe multe locuri pe net, precum aici sau aici. Dacă aţi jucat Lemmings original veţi recunoaşte grafica, ba chiar poate şi sunetele sunt la fel (desigur, după atâţia ani nu garantez că îmi amintesc bine). Jocul are suficiente nivele şi pentru a vă ţine ocupat mai multe zile, dar şi pentru a fi o provocare serioasă. După cum vedeţi de mai jos sunt patru categorii, ce diferă ca dificultate, fiecare cu câteva zeci de nivele. Respectând originalul, fiecare nivel încheiat furnizează o parolă astfel încât a doua zi să nu trebuiască să o luaţi de la început. Găsesc oribilă astăzi grafica de atunci, dar jocul la fel de adorabil!

img232

img233 img234

Cum însă se poate să fie unii pentru care termenul Lemmings nu le spune nimic, haideţi să încheiem cu o versiune flash ce merge pe o idee absolut asemănătoare, dar mutând acţiunea între… studenţi. Mai puţine nivele, dar oricum… have fun!

Jucaţi pe tot ecranul.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Am descarcat codul sursa, am urmat instructiunile, insa nu am reusit sa fac functionabil jocul. L-as fi testat cu placere, caci jocurile clasice, vechi au acel „ceva” … si cum eu nu le cunosc, fiind initiat tarziu in tainele calculatorului, interesul ar fi mare.

  2. Adrian spune:

    A fost unul din cele mai extravagante jocuri ale copilariei mele. Mi-e dor de jocu acesta. Aveam vreo 8 ani, adica prin 1991.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *