S/2: Yahoo! Mail, Full Circle 1, Netscape Navigator…


De-a lungul săptămânii au fost unele lucruri pe care nu le-am acoperit fie din lipsă de timp fie pentru că nu erau prea multe de spus. Aşa că, scurt pe doi (S/2), le trecem în revistă astăzi, acum.

Sunt un fan GMail aşa că doar accidental folosesc contul Yahoo! Intrând însă zilele trecute am observat un omuleţ cum aruncă în aer limita. Deci… I have now unlimited storage! Probabil şi Dvs, dacă nu aţi verificat faceţi aceasta chiar acum. Va folosi cuiva? Mai mare bucurie ar fi fost acces POP3 la conturile Yahoo! decât cont nelimitat, dar să nu fim cârcotaşi. Ciudat, Google nu a dat de înţeles nici o reacţie la pasul făcut de Yahoo! Şi doar au anunţat aceasta cu mai bine de două luni în urmă. A! AOL a anunţat că va renunţa de asemenea la limita de spaţiu pentru conturile de email.

img246

Am anunţat numărul 0, acum este cazul să anunţăm şi numărul 1! Da, a apărut numărul 1 al revistei electronice Full Circle dedicate distribuţiilor Linux din familia Ubuntu. Acest număr prezintă instalarea pas cu pas pentru Ubuntu Feisty Fawn (da, instalarea Kubuntu în numărul următor); o serie de materiale explicative (ex: despre structura directoarelor în Linux sau despre programul Scribus); ştiri şi diverse altele. Revista poate fi descărcată sub forma unui fişier PDF de vreo 6MB, sau dacă nu doriţi aşa ceva, Ryan l-a convertit într-o imagine JPG. În jurul datei de 29 iunie ar urma să apară numărul 2 al revistei.

img247

Vă mai amintiţi vremea când "duşmanul" lui IE era Netscape Navigator? S-a întors! Săptămâna aceasta a apărut Netscape 9.0 Beta 1, iar noutăţile le puteţi afla de aici. Eu mă limitez la un lucru extraordinar: Netscape Navigator suportă acum orice extensie… Firefox!

img248

MSN Soapbox revine din private beta în public beta. În martie Microsoft a "închis" porţile acestui sit pentru a se asigura că nu repetă istoria de procese pentru copyright de la YouTube. Cu o tehnologie nouă, dezvoltată de Audible Magic, Microsoft este încrezător că va putea evita ca utilizatorii serviciului să mai publice materiale ilegale. (via)

Dacă aveţi nişte fişiere de împărtăşit altora şi nu doriţi să vă transformaţi computerul într-un server FTP, cu acces deschis tuturor sau doar prietenilor, atunci puteţi folosi aplicaţia GigaTribe. O prezentare ceva mai detaliată găsiţi aici.

Să vorbim acum puţin de Google. Săptămâna aceasta au lansat un director de calendare Google. Până vor apare acolo şi calendare de interes pentru români va mai trece probabil ceva timp. Să sperăm că nu prea mult. O veste ceva mai proastă şi care probabil pe unii îi va interesa este că Google a primit un calificativ slab privitor la apărarea datelor considerate personale de cei mai mulţi. Citiţi articolele TechCrunch şi Google Operating System. Poate aceste probleme de securitate vă vor face să luaţi în serios următoarea propunere: o zi fără Google! Şi nu doar fără Google, ci şi fără Yahoo!, MSN, AOL şi Ask (şi orice alt serviciu se bazează pe ele, precum meta-căutătoarele). Marţi este ziua propusă iar detaliile le găsiţi aici.

Apropo de TechCrunch, ieri a apărut anunţul despre proiectul Wyzo. Acest proiect oferă un navigator (bazat pe Firefox) ce include posibilitatea descărcării de torrente, dar şi o extensie separată pentru Firefox pentru descărcarea de torrente. De ce şi prima soluţie? Pentru că soluţiile simple prind la public, scrie Duncan. "Este o soluţie care i-ar place mamei mele", care nu ştie ce este aceea o extensie Firefox şi cum se instalează. Dacă aveţi astfel de mame atehnice şi pasionate de torrente, reţineţi Wyzo! 😉 Şi tot de la TechCrunch am reţinut săptămâna aceasta un articol despre uBroadcast, o soluţie pentru cei care doresc să îşi pornească propriul radio (la care să îi asculte părinţii, bunicii…?).

Cu siguranţă au mai fost diverse lucruri mici de semnalat, dar asta e… Să privim partea plină a paharului.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. -Hawkeye- spune:

    Netscape + Firefox = Love, vorba lu’ Badea :-”
    In proportie de 99,9% sunt identice.

  2. sunshine64sm spune:

    E super S/2 …


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *