Bravul băiat cu bombe


În jocul Bomb of Brave Boy sunteţi un băiat care, în urma unor întâmplări fantastice – a se vedea introducerea, care e însă utilă numai pentru a crea un cadru de poveste, şi nu pentru joc în sine – ajunge într-o lume plină de monştri, pe care nivel după nivel trebuie să îi omoare, punându-le în cale bombe. Grafica jocului este foarte simpatică, cu peisaje variate – pajişti înverzite, râuri pe care trebuie să le treceţi pe buşteni, chiar şi peisaje de iarnă, şi spre final şi cadre mai tehnice, cu roboţi -, şi jocul este complex şi incitant, astfel încât aveţi toate şansele să vă prindă, ca şi pe mine (mi-a luat câteva zile să ajung la cel care presupun că este ultimul nivel). Avantajul este că stadiul în care aţi ajuns poate fi salvat, la încheierea fiecărei misiuni, astfel încât poate fi reluat de unde aţi rămas.

img36

Cu cât avansaţi, monştrii cu care aveţi de-a face devin tot mai periculoşi: primii se mişcă destul de încet, dar mai apoi unii suflă flăcări şi vă ard dacă staţi în calea lor, alţii nu mor decât după mai multe bombe, la unele nivele chiar fac şi "pui" etc. La sfârşitul fiecărei misiuni, cu "banii" făcuţi din omorârea monştrilor vă puteţi cumpăra diverse facilităţi: vieţi în plus, mărirea ariei de extindere a exploziei, un număr mai mare de bombe pe care le puteţi lăsa una după alta, bombe cu ceas, şi ceva foc şi fulger magice care eu însă nu m-am prins cum se folosesc. Chiar dacă în decursul unei misiuni sunteţi "pârliţi" de vreun monstru sau, dacă nu sunteţi atenţi, chiar de propriile bombe, puteţi relua acea misiune, pierzând însă ceva "bănuţi". De fapt, de pierdut nu pierdeţi niciodată astfel încât să fiţi nevoiţi să o luaţi de la zero, poate doar rămâneţi lefteri, cu costul suplimentar că aria exploziei şi numărul de bombe care pot fi lăsate se reduc la 1 după fiecare misiune eşuată.

Spre final trebuie să găsiţi calea de ieşire dintr-un labirint; din câte mi-am dat eu seama, piesele care apar în mijlocul încăperilor au oarecum forma de săgeată, indicându-vă încotro să mergeţi. Iar finalul jocului vă pune faţă în faţă cu un monstru uriaş, care moare muuult mai greu. Eu încă nu m-am "ocupat" de el; ca şi la alte nivele dificile, va trebui să îi urmăriţi mişcările şi să vă construiţi o strategie. Iată câteva capturi din joc, apoi chiar jocul.

img37 img40

img41 img42

Iată acum jocul. Poate veţi prefera să îl jucaţi pe tot ecranul.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *