WPzipper: ca să fie şi mai uşor


Ideile bune nu se vor termina niciodată? Ce bine că nu! WPzipper este expresia unei idei foarte bune care va uşura viaţa multora dintre cei care doresc să se arunce în tărâmul oricum primitor al WordPress-ului. Începutul va fi însă ceva mai uşor acum, cu o soluţie care oferă "kitul" (arhiva zip) nu doar cu WordPress-ul nativ ci şi cu unele pluginuri şi teme… la alegere!

img69

Practic aveţi de trecut prin trei paşi. Primul presupune să alegeţi nişte pluginuri. Aleator sunt sugerate câteva, dar există un motor de căutare. Scrieţi "contact" dacă doriţi un plugin pentru un formular de contact; sau "comments" dacă doriţi pluginuri legate de comentarii; ş.a.m.d. În dreptul titlului fiecărui plugin există un mic link add to zip. Cu AJAX, deci fără încărcarea paginii, pluginul va fi adăugat arhivei ce va fi generată cu adevărat doar la final. În dreptul pluginului din coloana din dreapta va fi un cerc roşu pentru eventuala lui tăiere, dacă v-aţi răzgândit.

Al doilea pas presupune alegerea uneia sau mai multor teme. Din nou se oferă câteva alese aleator, plus există un motor de căutare. Pe lângă add to zip există din fericire şi preview, care vă permite să previzualizaţi tema înainte de a o alege. Şi dacă aţi ales pluginurile şi temele e timpul să treceţi la pasul trei: descărcarea arhivei. Aveţi două variante: fie descărcaţi totul de la WPzipper (foarte simplu atunci, despachetezi arhiva şi o pui pe net, apoi instalezi), fie partea nativă de la WP o descarci de pe situl WP (în acest caz de pe WPzipper rămâne să descarci doar pluginurile şi temele reunite într-o arhivă).

Vă amintiţi că recent "kitul" WP a fost "deteriorat" de nişte hackeri aşa că probabil e mai bine să suflăm şi în iaurt şi să alegem kitul de pe situl WordPress.org. Dacă cumva acest proiect va deveni oficial (eu unul l-aş susţine) atunci ar fi 1) un lucru de încredere maximă; 2) foarte practic, mult mai practic decât ce se oferă acum.

img70

Puteţi să folosiţi situl şi fără să deveniţi membru (ca membru puteţi salva selecţiile făcute). La final zipul generat va fi disponibil pe server o oră, suficient, desigur, pentru a-l descărca.

img74 img73


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *