Flickr Pro Account – 3 luni gratuit!


Astăzi am constatat cu surprindere că în dreptul contului meu Flickr scrie… pro?!?! De unde până unde? M-am dus la datele despre cont şi am văzut că până în 17 septembrie 2007 beneficiez de Flickr Pro Account. De unde până unde? În cele din urmă am ajuns la Order History pentru a citi acolo că ieri a picat norocul din cer, contra sumei de 0 dolari primind 3 luni de cont pro. Ce înseamnă aceasta? Că în afară de limita de 10MB pe poze (şi a celor 3 luni), nu mai există nici o limită: poţi publica oricâte poze, fără limită la lăţimea de bandă, grupându-le în oricâte seturi şi colecţii, conservându-se la rezoluţia originală, fără să se mai afişeze reclame pe sit. Cu un cont "normal" puteţi publica doar în volum de 100MB lunar, 5MB maxim o poză, doar 3 seturi…

img80

Deci: de unde până unde un aşa noroc? Răspunsul pare a fi acesta: cum Yahoo! Photos se închide (am scris duminică), utilizatorii trebuie să îşi mute undeva pozele, iar Flickr este deţinut de Yahoo! aşa că, pentru a păstra pozele "în casă", suntem ademeniţi cu 3 luni de cont pro gratuit! Dacă vă decideţi să faceţi mutarea pozelor pe Flickr (proces automat, complet nedureros) ar trebui ca şi Dvs să aveţi parte de cadoul din cer, după cum putem citi mai jos.

img81

Dacă alegeţi să vă mutaţi pozele pe alte situri (Shutterfly, Kodak Gallery sau Snapfish) veţi primi fotografii tipărite, dar cred că oferta se aplică doar celor din SUA. Aşa că oferta trecerii la Flickr este cred cea mai tentantă.

Personal limitele contului "normal" de la Flickr mi se par extraordinar de apăsătoare (egal neatrăgătoare). În schimb contul pro este mai atrăgător decât contul Picasa prin aceste ne-limitări. Şi trebuie să recunoaştem că nu este scump: tradus în lei ar fi vreo 60RON pe an. Cu toate acestea sistemul de la Flickr mi se pare ceva mai alambicat (cu seturile şi cu colecţiile lor), iar faptul că Picasa este atât de bine legat de Picasa WebAlbum (normal) mă face să nu îmi schimb preferinţele. Şi totuşi, acest cadou de 3 luni poate fi fructificat cumva: ca un back-up online pentru fotografiile existente.

Flickr oferă o serie de instrumente pentru publicare, ce vă permit să publicaţi mai multe poze deodată. Puteţi opta ca imaginile să nu fie redimensionate, chiar şi să nu fie publice, şi atunci în 3 luni vă puteţi face o copie online, de siguranţă, la cele n CD-uri sau DVD-uri cu poze pe care le aveţi, sau măcar a fotografiilor aflate pe harddisk acum. Nu uitaţi: nu există limită de spaţiu la publicare, nici de consum de lăţime de bandă. Da, după ce expiră cele 3 luni nu veţi mai putea crea seturi noi sau bucura de facilităţile de acum. Sunt două variante: 1) bine că a fost gratuit cât a fost, că mi-am făcut backup online la pozele existente; sau 2) mi-a plăcut să lucrez cu Flickr în aceste trei luni şi dau zâmbind o jumătate de milion de lei vechi pentru a continua să am cont pro încă un an.

Opţiunea vă aparţine (dar până la ea mai aveţi trei luni fără bătăi de cap).

PS: Vorba unui prieten – dacă nu vă place cadoul, cereţi refund. Vi se va tăia contul pro dar veţi primi înapoi banii investiţi: 0 usd.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. -Hawkeye- spune:

  Prefer Photobucket 🙂

 2. radu.capan spune:

  Ne dai cateva motive? Ne imbogatim cu alte puncte de vedere atunci.

 3. -Hawkeye- spune:

  A, pai nu am deloc intentia sa-i fac reclama. Nu vad plus-uri sau minus-uri intre picasa, flickr sau photobucket pt. simplu fapt ca n-am incercat decat photobucket pana acum. M-am obisnuit cu photobucket si nu ma trage firea sa migrez spre altceva, de lene.
  Deci astea trei de mai sus pt. host sau back-up la poze.
  Cand vine insa vorba de orice altceva decat poze personale, prefer categoric deviantART.com, care nu este doar un simplu site de host pt. imagini, ci o galerie de arta 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *